Украинската футболна асоциация (УАФ) изпрати писмо до Международната футболна федерация

...
Украинската футболна асоциация (УАФ) изпрати писмо до Международната футболна федерация
Коментари Харесай

Украйна: Незабавно изхвърлете Русия от УЕФА И ФИФА

Украинската футболна асоциация (УАФ) изпрати писмо до Международната футболна федерация (ФИФА) и до Европейската футболна централа (УЕФА) с искане да изключат Руския футболен съюз (РФС) от двете организации. Това заяви във вторник президентът на УАФ Андрей Павелко на профила си във Facebook.

" УАФ изпраща неотложен зов до ФИФА и УЕФА с искане за най-строги наказания против РФС. А точно, ние ще желаяме изключване на Русия от УЕФА и ФИФА ", написа Павелко.

Според него, това се дължи на решението да се разреши на тимове от нови райони на Русия и Крим да вземат участие в надпревари, провеждани от Националната футболна лига (НФЛ).

През 2015 година ФИФА и УЕФА не разрешиха присъединяване на кримски клубове в съветски шампионати. По решение на УЕФА кримските клубове след обединяването на Крим с Русия играха в шампионата на района.

Кримският футболен съюз беше основан през юли 2015 година с поддръжката на УЕФА. Оттогава се провеждат обособени надпревари за клубовете на полуострова под егидата на съюза.

" Изхвърлете Иран от Мондиал 2022, дано играе Украйна "

Любопитно...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР