Украинската държавност може да получи непоправим удар. И отговорност за

...
Украинската държавност може да получи непоправим удар. И отговорност за
Коментари Харесай

Путин: Украинската държавност може да претърпи непоправим удар

Украинската държавност може да получи безвъзвратен удар. И отговорност за това ще носят сегашните управляващи в Киев. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин на среща с ръководителите на общини на съветските райони.

„ Ако това, което продължава в този момент, това, което в този момент се случва, това е безусловно явно, освен тяхното контранастъпление се провали, само че самодейността е напълно в ръцете на съветските въоръжени сили, ако  това продължава, украинската държавност може да претърпи безвъзвратен, доста сериозен удар “, сподели Путин.

Говорейки за прекъснатите договаряния с Украйна

президентът означи, че това е „ опит да ни насърчи да се откажем от облагите, които реализирахме през последната година и половина “.

„ Но това е невероятно. Всички схващат, че това е невероятно. И те, ръководещите кръгове в Украйна, схващат това, и западните елити схващат. Всички схващат “, акцентира той.

Путин назова по този начин наречените „ формули на мира “, за които се приказва в Украйна и на Запад, продължение на осъществяването на указа на президента на Украйна за възбрана на договарянията с Руската федерация.

Те отхвърлиха да договарят

Нека ви припомня, че в Истанбул се договориха за всичко. Това ви го споделям, представителите на общинските управляващи и всички жители на Русия, несъмнено, би трябвало да знаят, само че вие работите непосредствено с хората. Договорихме се за всичко. Нещо повече, „ ръководителят на преговорната група от украинска страна даже постави своя автограф върху него. Подписът е там, имаме документа “, напомни Путин. „ Сега те споделиха обществено, в това число и ръководителят на същата тази преговорна група, а той, апропо, шефът на ръководещата партия в Народното събрание, в Радата, сподели: „ Да, бяхме подготвени, изпуснахме го, тъй като тогавашният министър-председател на Англия господин Борис Джонсън ни убеди да не прилагаме тези съглашения. “ Е, идиоти, нали?! “, възмути се съветският водач.

Путин сподели, че на съветската страна е било казано, че „ те би трябвало да дадат някакъв знак

че Русия в действителност има намерение да позволи тези проблеми по кротичък път “.

„ Трябва да изтеглим войските от Киев. Те го направиха за един ден, изхвърлиха всички съглашения в кошчето “, показа спомените си той.

Президентът на Руската федерация е уверен, че спорът можеше да бъде преустановен преди година и половина.

„ Е, това единствено още един път акцентира, че те не са самостоятелни хора. Това е ясно на всички и е явно на целия свят “, сподели Путин.

 

Източник: ТАСС / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР