Украинската държавна газова компания Нафтогаз съобщи, че Русия е била

...
Украинската държавна газова компания Нафтогаз съобщи, че Русия е била
Коментари Харесай

Украинската Нафтогаз спечели арбитраж за 5 млрд. долара срещу Русия

Украинската държавна газова компания Нафтогаз заяви, че Русия е била наказана от трибунал в Хага да заплати 5 милиарда $ отплата за нелегално заграбване на нейните активи в анексирания през 2014 година полуостров Крим. 

Главният изпълнителен шеф Олексий Чернишов решението от сряда на арбитражния арбитражен съд към Постоянния трибунал в Хага като „ основна победа на енергийния фронт “ и сподели, че чака още решения в интерес на Украйна.

„ Въпреки опитите на Русия да попречи на правораздаването, Арбитражният арбитражен съд подреди на Русия да компенсира Нафтогаз за загуби от 5 милиарда $ “, сподели Нафтогаз.

" Сега Русия би трябвало да извърши това решение в сходство със отговорностите си по интернационалното право ", се споделя в изказване.



Все още няма коментар от Русия или " Газпром " по отношение на решението. 

" Нафтогаз " обаче се закани, че в случай че Русия откаже да заплати непринудено, компанията може да инициира " развой на признание и допускане за осъществяване на решението на територията на други страни, в които се намират активи на Руската федерация ".

Активите на украинското сдружение в Крим включваха " Черноморнафтогаз ", който добиваше обилни количества газ от Черно море.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР