Украинската армия за пореден път обстрелва днес Антоновския мост на

...
Украинската армия за пореден път обстрелва днес Антоновския мост на
Коментари Харесай

Пореден удар по ключов мост до Херсон, изглежда е окончателно прекъснат

Украинската войска за следващ път обстрелва през днешния ден Антоновския мост на изток от град Херсон и наподобява е съумяла да го унищожи. Той е едно от трите основни уреди през река Днепър в тази част от окупираната Южна Украйна.

След предходните няколко попадения се появиха известия, че съветската войска изтегля оттатък реката командни и други елементи, с цел да не се окажат откъснати от обикновено доставяне и връзки към 25 хиляди военни.

Според ТАСС през днешния ден са потърпевши не по-малко от 15 души, като по моста било стреляно с американските системи за залпов огън HIMARS.

От украинска страна удостоверение има от армията и от консултант на регионалната администрация.

По непотвърдена информация сега на удара по моста се е придвижвала колона с 9 камиона КАМАЗ, евентуално натоварени с муниции. Взривовете и пушек от пламъците на моста се виждаха през днешния ден по обед от километри. В обществените мрежи има изказвания, че мостът е пресечен на две елементи и не може да се употребява, а възобновяване му няма да е елементарно.

Усилията на Украйна да трансформира това оборудване в " дефинитивно негодно за прекосяване " се усилиха в средата на август.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР