Украинската армия вече разполага с първата партида 122- милиметрови артилерийски

...
Украинската армия вече разполага с първата партида 122- милиметрови артилерийски
Коментари Харесай

Украйна вече получава 122 мм снаряди, произведени в натовска страна - може да са български

Украинската войска към този момент разполага с първата партида 122- милиметрови артилерийски снаряди, създадени взаимно със страна от НАТО зад граница, съобщи Униан.

Не се оповестява коя е страната, където се създават боеприпасите, само че е допустимо да са български.
Припомняме, в края на февруари в. „ Ню Йорк таймс “ заяви, че България стартира да създава в Костенец 122-милиметрови снаряди за украинската войска.

" Това е третият тип муниции след минометния 120-милиметров и танковия 125-милиметров снаряд, който се създава по украинска технология и с присъединяване на украински тясно профилирани експерти в индустриални мощности зад граница. Снарядите с диаметър 122 мм се употребяват от украинската артилерия при работата с губици Д-30 (с оптималната далекобойност 15 400 м) и САУ 2С1 " Гвоздика " (максимална далекобойност 15 200 м). " – се споделя в известие на държавния украински тръст " Укроборонпром ".

По искане на украинското Министерство на защитата в началото са извършени тествания в задграничния цех и е доказано, че снарядите имат нужните тактико-технически характерности – издръжливост на корпуса при пукотевица, резистентност на снаряжението, оптималната далекобойност, акуратност на стрелбата, цялост на взривяването на снаряда.

" Характерно е, че количеството на шрапнелите доста надвишава това при общоприетия " руски " пример ", допълват от „ Укроборонпром “.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР