Украинската армия трябва да намали бюрокрацията чрез цифровизация и интелигентни

...
Украинската армия трябва да намали бюрокрацията чрез цифровизация и интелигентни
Коментари Харесай

Украйна залага на дигиталните технологии във войната срещу Русия

Украинската войска би трябвало да понижи бюрокрацията посредством цифровизация и интелигентни онлайн услуги , с цел да укрепи военните си старания против Русия, сподели заместник-министърът на защитата Катерина Чернохоренко, отговаряща за цифровите технологии, предава Ройтерс.

Киев търси способи да отблъсне по-голямата и по-добре оборудвана войска на Москва, в това число посредством преразглеждане на разпоредбите за готовност и увеличение на производството на оръжия.

Премахването на наследството от администрация и основаването на войска, насочена към личността, също би помогнало Украйна да стане по-ефективна бойна мощ, сподели Чернохоренко,

" По време на война би трябвало непрестанно да се борим за времето - за времето на командира, за времето на боеца - и това време може да бъде извоювано посредством цифрови решения ", сподели тя в изявление за Ройтерс в Киев.

Министерството на защитата на Украйна разгласи в сряда проекти за мобилно приложение за военнослужещи, което ще предлага елементарен достъп до набор от административни услуги, в това число опцията за приемане на утвърждение от шеф.

Чернохоренко, който също по този начин управлява създаването на дронове и други нововъведения на бойното поле в министерството, сподели, че времето, което войските сега отделят за попълване на документи, е " недопустимо " по време на война.

" Ние се движим към екосистема от цифрови услуги (изградени) към служещия ", сподели тя.

Платформата, наречена Army+, ще бъде пусната през лятото, добави Чернохоренко.

Украйна даде приоритет на цифровизацията през последните години и завоюва похвали за своето приложение за електронно държавно управление Diia, което разрешава на украинците да съхраняват значими документи онлайн и слага други услуги, като заплащане на налози, на една ръка разстояние.

Служители на защитата също по този начин създават онлайн указател на украинците, отговарящи на условията за набор , с цел да подобрят мобилизацията, защото борбите не престават и редиците на Украйна оредяват.
 Военните в Украйна приканват за ускорено гласоподаване на мобилизацията
Военните в Украйна приканват за ускорено гласоподаване на мобилизацията

Нямаме време, припомниха от министерство на защитата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР