Украинската армия ще получи на въоръжение и едни от най-добрите

...
Украинската армия ще получи на въоръжение и едни от най-добрите
Коментари Харесай

Франция изпраща на Украйна супертанковете Leclerc


Украинската войска ще получи на въоръжение и едни от най-хубавите танкове в света - френските Leclerc.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9022
За това се заприказва преди няколко дни, само че досега нямаше каквото и да е удостоверение от формален източник. Днес обаче проектът Украйна да получи този тип въоръжение получи удостоверение и то от най-високото допустимо равнище - от президента Еманюел Макрон.

" Що се касае до опцията за доставка на главния военен танк Leclerc в Украйна, съм упълномощил на министъра на защитата да работи върху това. Нищо не е изключено и фактически едно сходно деяние получава групова поддръжка ", съобщи френският президент в Париж през днешния ден.

Макрон обаче уточни, че е значимо едно такова решение от една страна да не докара до ескалация на спора, а от друга - не би трябвало да се позволява намаляване на отбранителния капацитет на френската войска, съобщи OFFNews.

Военните специалисти по света са единомислещи, че танковете Leclerc са извънредно положителни, само че до момента опцията за доставката им за потребностите на украинските въоръжени сили въобще не бе обсъждана поради обстоятелството, че създадените бройки от тях са едвам няколкостотин. До момента Париж оказва помощ на Киев с доставки на артилерия, Противовъздушна отбрана, бронетранспортьори и леки колесни танкове AMX-10 RC.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР