Украинската армия съобщи, че е унищожила руски ракетен катер от

...
Украинската армия съобщи, че е унищожила руски ракетен катер от
Коментари Харесай

Украйна: Унищожихме руски кораб в Черно море

Украинската войска заяви, че е унищожила съветски ракетен катер от Черноморския флот при специфична интервенция край окупирания от Русия полуостров Крим, предава Би Би Си.

" Ивановец " е получил " директни удари в корпуса " през нощта, след което е потопен, разгласи военното разузнаване на Украйна.



Като доказателство украинските военни разгласиха видеозапис, за който настояват, че демонстрира момента на удара, последван от огромна детонация.

Няма информация за потапянето на кораба от съветските управляващи.



Руският боен блогър " Военкор Котенок " обаче написа в Телеграм, че корабът е потопен, откакто е бил ударен от три военноморски дрона.

Няколко характерности, забележими по плавателния съд в украинското видео, съответстват с тези на " Тарантул " или план 12411, клас ракетни катери, употребявани от съветския флот, към които принадлежи " Ивановец ".

Сред тях са разположението на мачтата и датчиците в горната част на главната надстройка, както и огромен радарен купол на върха на мостика.



Главното разследващо ръководство на Украйна заяви, че корабът е бил погубен от бойци от специфичната част " Група 13 " в соленоводен залив в западната част на Кримския полуостров, където се намира съветска военноморска база.

" В резултат на поредност от директни попадения в корпуса съветският транспортен съд получи щета, несъвместима с по-нататъшно придвижване - „ Ивановец “ се наклони към кърмата и потъна ", декларира украинските военни и прибавят, че съветската издирвателна и избавителна интервенция в региона е била несполучлива.

По техни данни корабът коства към 60-70 милиона $. Служителят на украинското външно министерство Александър Шерба разказа офанзивата като " впечатляваща ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР