Украинската армия не успя да унищожи складовете с оръжие и

...
Украинската армия не успя да унищожи складовете с оръжие и
Коментари Харесай

Бойци на Вагнер показаха складовете със съветско оръжие в мините на Соледар

Украинската войска не съумя да унищожи складовете с оръжие и муниции, основани през 60-те години на предишния век в освободените солни мини в село Парасковиевка покрай град Соледар в ДНР. Кореспондентите на РИА Новости посетиха освободените арсенали, показани за първи път от бойците на Вагнер.

През януари групата Вагнер освобождава Соледар и поема контрола, в това число над солните мини, които са отчасти употребявани от 60-те години като склад за оръжие на руската войска.

След експлоадирането на спора в Източна Украйна се появи информация, че украинските военни са почнали да изнасят съхраняваните там оръжия. През юли 2022 година беше обявено, че украинските военни са взривили оръжейни хранилища.

„ Изнесоха (оръжия от складовете – бел. ред.) Ала постепенно, постепенно, по-късно всички хранилища бяха минирани за заличаване, т.е. извадиха оръжията, които им бяха нужни, оставиха останалото и го минираха. Минираха го с запалителни бомби, т.е. при положение на детонация, както възнамеряваха, всичко към този момент би трябвало да е изгоряло и нищо нямаше да остане “, сподели боецът.

Събеседникът на организацията посочи, че макар обстоятелството, че украинската войска е изнесла част от оръжията, в складовете към момента остава огромно количество стрелково оръжие и муниции за него.

„ В складовете, да вземем за пример, има 292 000 сандъка с ППШ (картечен револвер пример 1941 година на системата Шпагин – бел.ред.) във всеки сандък по 10 броя, представяте ли си какви размери, това е в допълнение към другите оръжия, ", споделя боецът от групата Вагнер.

ВИДЕО: https://videon.img.ria.ru/Out/Flv/20230430/2023_04_30_SkladsoledarTGxxonlinexvideoxcutt_305lunyj.iiy.mp4

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР