Украинската армия е успяла да взриви руски склад, в който

...
Украинската армия е успяла да взриви руски склад, в който
Коментари Харесай

Украинската армия взриви руски склад със 180 войници на противника вътре -

Украинската войска е съумяла да взриви съветски склад, в който са се намирали военнослужещи на врага, заяви Оперативно-тактическа група „ Изток “ на Украинската войска. При офанзивата едновременно са починали 180 съветски бойци, които по това време са били в склада.

Според ежедневното официално съобщение на групата с изключение на 180-те жертви, дадени от съперника, съветската войска е изгубила в зоната на деяние на ОТК „ Изток “ 2 танка, 5 бойни машини на пехотата, 3 БТР-а, 3 артилерийски системи, 3 минохвъргачки и 3 безпилотни летателни апарата. Частите са отблъснали и три съветски офанзиви по тяхното направление.

В ежедневното си известие Генералният щаб на украинската войска оповестява за 9 спрени офанзиви в региона на Донецка и Луганска области. В това направление са унищожени 3 съветски танка, 8 артилерийски системи и 18 БТР-а. „ Силите на противовъздушната защита смъкнаха 6 безпилотни летателни апарата Орлан-10 и един разследващ безпилотен ZALA.

Генералният щаб на Украинските въоръжени сили оповестява, също по този начин, за нахлуване на съперника на Изток. Руските сили са обстреляли с артилерия украински позиции в Циркун и са подхванали разузнаване с пердах в региона на Пасик, където са претърпели загуби и са се отдръпнали. Противникът е нанесъл въздушни удари по Краматорск, Лиман и Славянск, като при поддръжката на артилерията съветските елементи настъпват в направлението на Лиман. С най-голяма мощ не престават боевете към Северодонецк, където силите на Руската федерация ще се опитат да осъществят цялостно обграждане на града.

Според аналитици от Института за военни проучвания (ISW) съветските сили са се отказали от напъните за реализиране на едно по-голямо обграждане на украинските войски в Източна Украйна и вместо това се пробват да си обезпечат по-малки области, което би им дало последователно реализиране на предимство.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР