Украинската армия е принудена да използва само около една трета

...
Украинската армия е принудена да използва само около една трета
Коментари Харесай

Ситуацията е по-страшна, отколкото Украйна признава

Украинската войска е принудена да употребява единствено към една трета от нужния брой снаряди за отбрана на позиции си. Тази обстановка е резултат от прекъсването на американската помощ и неспособността на Европейски Съюз да извърши отговорностите си във връзка с обещаните муниции, пише „ Файненшъл таймс ”.

Западни чиновници предизвестяват, че способността на Украйна да се бори ще бъде понижена през идващите месеци заради липса на оръжие. А Русия употребява момента, с цел да реализира триумф на фронта, съответно в Авдеевка.

" Това е отчайваща обстановка на фронтовата линия за украинците, доста по-лоша, в сравнение с те признават ", разяснява почитан чиновник на НАТО пред FT.

Европейски посланик, който е приказвал при изискване за анонимност, добавя, че ще бъде мъчно за въоръжените сили на Украйна даже да задържат актуалните позиции. 

„ Няма да е елементарно за европейците да заменят Съединени американски щати. Не е реалистично ”, показва пред FT различен европейски посланик.

Украйна е изправена пред „ сериозен дефицит ” на военна техника, в това число ракети, признава пред „ Блумбърг ” украинският дипломат в Съединени американски щати Оксана Маркарова.

„ Все още имаме задоволително хора, които желаят да се бият – в действителност нямаме избор, ние пазиме домовете си, само че боеприпасите, изключително ракетите, се изчерпват ”, акцентира Маркарова.

„ Имаме потребност от тази поддръжка и то незабавно ”, прибавя дипломатът.

Все повече украински и западни публични лица признават, че забавянето на военната помощ е повлияло на бойните качества на Украйна.

Украинският министър на защитата Рустем Умеров също сподели, че страната е изправена пред „ сериозен ” дефицит на артилерийски снаряди.

Той напомни, че съветската войска сега има способността да изстрелва три пъти повече снаряди дневно спрямо украинската.

„ Трябва да създадем всичко допустимо Съединени американски щати да останат мощни и да продължат да ни поддържат ”, добавя Маркарова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР