Украинската армия е нанесла удар по логистична база на руснаците

...
Украинската армия е нанесла удар по логистична база на руснаците
Коментари Харесай

Украинците удариха руска военна база в окупирания Бердянск

Украинската войска е нанесла удар по логистична база на руснаците край Бердянск, оповестиха живеещи покрай мястото на офанзивата в обществените мрежи в интернет. Информацията за детонации е доказана и от представители на проруската администрация и от лоялните на Киев структури на локалното самоуправление. Вече два часа не стопират детонациите в региона на окупирания от съветските сили Бердянск,  и мелитополският уебсайт ria-m.tv.
 
Според портала гърмежите са резултат от дейностите на артилерията и ракетите на ВСУ и идват от едно от селата край Бердянск, в което руснаците са разположили военна техника и муниции, включително и ракети за установки С-300. Очакват се детайлности за задачата и постигнатите резултати от Генералния щаб на ВСУ.
 
Ударената точка е била логистичен пункт на съветската войска, където е основано въоръжение откъдето са снабдявани частите на Москва в региона. Всяка нощ оттова са излизали на позиции планове на съветската войска и са провеждали офанзиви против цивилни обекти в Запорожие и близките селища. Обектът, както и придвижването на установките и ракетите за тях са били следени в продължение на седмица от украински разследващ отряд под името " Бандерлоги ", а в четвъртък ВСУ е провело офанзиви против базата на съветската войска.
 
" В авиобазата в окупирания Бердянск са станали три мощни гърмежа, а след тях още 15 с по-малка мощ. Взривовете са провокирали широкомащабен пожар. Всички коли на " Спешна помощ " и пожарната, които се намират разполагаем в града, са отпътували на мястото на случая ", разяснява ръководителката на градската военна администрация на Бердянск Виктория Галицина.
 
Според мнения в обществените мрежи и информация на новинарските уеб сайтове два часа след удара детонациите не престават. От оперативния щаб на лоялния към Киев Бердянски изпълком разгласи, че чака публична информация от генералния щаб на украинската войска.
 
Няколко часа след гърмежите в Бердянск WarMonitor заяви в Twitter за детонации и на летището в Мелитопол. За гърмежите там удостоверява и кметът на града отпреди съветската окупация Иван Фьодоров.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР