Украинска ракета е паднала на територията на Беларус, съобщи държавната

...
Украинска ракета е паднала на територията на Беларус, съобщи държавната
Коментари Харесай

Украинска ракета е паднала на територията на Беларус

Украинска ракета е паднала на територията на Беларус, заяви държавната осведомителна организация БелТА в Минск, представена от Ройтерс.

Министерството на защитата проверява дали системите за противовъздушна защита на Беларус са свалили ракетата или е имало неточност. Според управляващите в Минск става дума за ракета от системата С-300.

Според организация БелТА президентът на Беларус Александър Лукашенко е бил неотложно осведомен за случая, а специалистите от Следствения комитет и Министерството на защитата сега изследват обстановката.

С наличната все още информация са взети поради два вероятни сюжета, отбелязва БелТА. Първият е, че ракетата може да е изхвърчала в неверната посока, а вторият е, че е могла да бъде свалена от отбранителните системи на страната.

Подобен случай имаше през ноември – допуска се, че падналата тогава на територията на Полша ракета е изстреляна от украинската противовъздушна защита.

Междувременно организация ТАСС заяви, че противовъздушната защита на Русия е свалила неидентифициран обект в региона на Енгелс в Саратовска област.
" Няма опасност за сигурността на жителите ", увери регионалният шеф Роман Бусаргин в " Телеграм ".

Това е третото нахлуване против военното летище там.

На 5 декември съветското министерство на защитата призна за офанзива с дрон, а през нощта против 26 декември съветската Противовъздушна отбрана смъкна дрон, идващ военното летище в Енгелс. Трима военнослужещи починаха от осколките на безпилотния уред. Не бяха нанесени вреди по самолетите на летището. Русия приписа офанзивата на украинските сили.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР