Украинецът Кирило Царенко от италианския отбор Галина Екотек Лукини спечели

...
Украинецът Кирило Царенко от италианския отбор Галина Екотек Лукини спечели
Коментари Харесай

Украинец спечели 69-ото издание на колоездачната Обиколна на България

Украинецът Кирило Царенко от италианския тим " Галина Екотек Лукини " завоюва 69-ото издание на интернационалната колоездачна Обиколка на България. 

" Много съм благополучен. Нямам думи. През цялото време бях в челото на класирането.  Моят тим свърши доста, доста работа за мен. Това ми даде мотивация да се боря до края и с помощта на това, спечелихме надпреварата. Това е най-хубавият ми резултат. Надявам се да не е последният подобен ", разяснява след финала 21-годишният Царенко, който заслужи и бялата фланелка за най-хубав млад играч до 23 години в конкуренцията.

Алекси Геран (Франция) от австрийския отбор " Форарлбелг " заслужи фланелката на червени точки за най-хубав катерач. Той остана втори в генералното класиране.

Унгарецът Балаж Рожа от " Епронекс " взе зелената фланелка за най-активен играч.

В най-дългия пети финален стадий през днешния ден от Чипран до Момчилград победител стана полякът Шимон Рекита от " Востер ". Той измина дистанцията от 159 километра с импровизирано време от 4:09.59 часа.

Франческо ди Феличе (Италия) от " Галина Екотек Лукини ", който започва деня като лидер в генералното класиране, загуби доста време и в последна сметка не съумя да задържи жълтата фланелка и приключи трети в крайното нареждане.

Най-добре от българите в Обиколката се показа Йордан Андреев от националния тим, който приключи в топ 10 на генералното класиране. Той съумя да приключи в групата на главните преследвачи на спечелилия през днешния ден Рекита, макар че при започване на стадия падна и караше с охлузвания на ръцете и на лявото рамо и болки в хълбока.

В отборното класиране победител стана " Галина Екотек Лукини ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР