Укип от учени от Колумбийския университет създаде специални бактериални колонии

...
Укип от учени от Колумбийския университет създаде специални бактериални колонии
Коментари Харесай

Създадоха специални бактериални колонии за унищожаване на раковите клетки

Укип от учени от Колумбийския университет сътвори специфични бактериални колонии за заличаване на раковите кафези. Резултатите от работата са разказани в списанието Science Advances, оповестяват от БГНЕС.

В предходни изследвания беше допустимо да се откри, че някои типове бактерии могат да се развъждат в тумори. Смята се, че това се дължи на ниското pH, неповторимата некротична и имунна среда на туморното ядро, което пречи на имунните кафези да изчистят бактериите. Когато микроорганизмът навлезе в тумора, множеството от бактериите се разпадат, освобождавайки личното си наличие. Преди това тези микроби бяха модифицирани посредством прибавяне към тях на гени, кодиращи протеини, които блокират растежа на туморни кафези или вършат неоплазмата забележима за имунните кафези.

Терапевтичният метод е тестван върху скотски модели на мишки. Обработените бактерии провокират мощни имунни отговори против тумори, които са в непосредствена непосредственост до целевото място, както и върху по-отдалечени тумори. Това значи, че лекарството с микроорганизми може да се ползва интравенозно. Освен това бактериите могат да оцелеят единствено в специфична среда на тумора, тъй че не е допустимо да бъдат открити в други органи.

В момента има подадена поръчка за патент и не престават проучвания за усъвършенстване на метода на лекуване и подготовка за по-нататъшни клинични изпитвания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР