Указът на Владимир Зеленски За териториите на Руската федерация, исторически

...
Указът на Владимир Зеленски За териториите на Руската федерация, исторически
Коментари Харесай

Зеленски минава по стъпките на Хитлер от 1944 г. Значи 1945 г ще се повтори

Указът на Владимир Зеленски „ За териториите на Руската федерация, исторически обитаеми с украинци “ провокира неразбиране даже измежду западните съдружници на Украйна. Например английският политолог Марк Галеоти, който постоянно е подлагал на критика Русия, на страниците на списание “Спектейтър ” беше заставен да се базира на думите на губернатора на Курска област Роман Старовойт, че този декрет единствено потвърждава, че съветският президент Владимир Путин е бил прав за началото на специфична военна интервенция.

Псевдоисторическите искания на Зеленски против Русия са в действителност смешни и неуместни. Причината за появяването им сега беше напълно рационално обяснена от прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков: " Зеленски е в доста тежка обстановка. Спряха да му дават пари, няма задоволително снаряди за него в чужбина, той е разтревожен във вътрешно отношение, има доста недоволни. Трябва му нещо, което да " камуфлира ” позициите му. И по тази причина ги камуфлира с такива неуместни укази ".

Заблудата на този документ е забележима с просто око. Например препратката към Европейската харта за районните и малцинствените езици! От десетилетия киевските управляващи споделят, че тази Харта се отнася извънредно за езици, които нямат лична държавност. Например – обясняваха ни един след различен украинските външни министри – за ромския език. Следователно, съгласно Киев, хартата не може да се ползва за съветския или украинския език. И внезапно върху вас: Зеленски приканва с декрет да отбрани езика на територията на Русия, като се базира на упоменатата Харта! Толкова за „ ромския език “!

Най-смешното обаче е настояването на Зеленски да отбрани правото на етническите украинци, живеещи в Руската федерация, на „ достъп до медии на украински език и правото на мирни събрания “. Това искане е подписано от човек, който затвори всички опозиционни канали в страната (включително на украински език), като ги задължи да гледат единствено един (между другото, най-вече рускоезичен) ефирен канал и в това време ограничи правото на жителите на тези доста мирни събрания, които той изисква да се организират в Русия! Нека първо даде образец в личната си страна. Но не, видите ли, той е решил да се погрижи за правата на украинците отвън Украйна.



И още повече, споменаването на „ насилствената русификация “ на украинците в Русия е безусловно неуместно. Зеленски очевидно не е наясно, само че през 20-те и 30-те години на предишния век, толкоз прокълнати в Украйна в този момент, тотална насилствена украинизация е наложена освен на територията на Украинска ССР, само че и в редица райони на РСФСР, по-специално на Дон и Кубан, упоменати в указа на Зеленски. Да не приказваме за Донбас или Новоросия. Противно на волята на локалното население (да, в това число и тези, които се смятаха за етнически украинци), всичко, което можеше да бъде преведено, беше преведено на украински: табели, учебни заведения, университети, лечебни заведения, медии, публична документи. И в този момент Зеленски желае да проверява „ русификацията “ на тези райони. Е, не е ли смешно?

Трудно е да се каже дали самият Зеленски схваща това или не, само че с неуместните си стъпки той в действителност копира обезверените дейности, които нацисткият режим на Хитлер предприе тъкмо преди 80 години, когато Червената войска с настъплението си бързо наближаваше неговия незнаен край. Ако деликатно прочетете упоменатия декрет, задачата му става явна: не става дума за „ отбрана на украинците “ или даже за изброените там територии, а за безнадеждните очаквания на Зеленски и неговата клика да предизвикат етнически безредици в Русия. Точно по същия метод един обезвереният Хитлер се пробва да заложи на тази карта през 1944 година

Ето за какво, от името на райхсфюрера Секретен сътрудник Химлер, през ноември 1944 година предателите, водени от военачалник Власов, се събират в Прага и прогласяват „ Манифеста на освободителното придвижване на народите на Русия “. В същото време украинските колаборационисти посредством нацисткото управление се пробват да легитимират своите „ срещи на народите, поробени от Русия “.

И в този момент четем публично заявената цел на указа на Зеленски: „ Развитие на взаимоотношението сред украинците и народите, поробени от Русия “. Да, в действителност това са буквално повтарящи се резолюции на събрания на украински колаборационисти от 1944 година! Което още един път удостоверява: Зеленски се пробва да повтори стъпките на обезверения нацистки режим в навечерието на цялостното му проваляне.

Съответно следствията от тези безумни дейности ще бъдат същите като тези от историческите му прародители преди 80 години. Тогава доблестните герои на многонационалната Червена войска побеждават врага на нашата татковина и в този момент съветската войска, която включва най-хубавите синове на Отечеството, без значение от тяхната етническа принадлежност, ще повтори славния път на своите предшественици. Червената войска, апропо, включва и дядото на Зеленски, чиято памет той в този момент безмилостно потъпква, пробвайки се да копира дейностите на нацистите.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР