Ужасната вечер за Реал Мадрид снощи в Ел Класико може

...
Ужасната вечер за Реал Мадрид снощи в Ел Класико може
Коментари Харесай

Расистки обиди към Ямал

Ужасната вечер за Реал Мадрид нощес в Ел Класико може да стане даже още по-неприятна, защото в обществените мрежи бяха публикувани видеа, в които ясно се чуват расистки обиди към младата звезда на Барселона Ламин Ямал.

Това се е случило след попадението на гения на каталунците за 0:3 в 77-ата минута. Тогава Ямал се затича към един от ъглите на терена и направи жестове на наслада, като по-късно е бил обиждан от някои от последователите на домакините. Нецензурните изрази са били по отношение на цвета на кожата му и произхода му.

Всичко това докара до светкавичната реакция на Реал Мадрид, който излезе с публично изказване по отношение на неприятната преживелица.

“Реал Мадрид изрично осъжда всевъзможен тип държание, обвързвано с расизъм, ксенофобия или принуждение във футбола и спорта, и надълбоко съжалява за обидите, които няколко фена изрекоха нощес в един от ъглите на стадиона. Реал Мадрид стартира следствие, с цел да открие и разпознава причинителите на тези жалки и подли обиди, тъй че да бъдат подхванати подобаващи дисциплинарни и правосъдни дейности ”, пишат от Кралския клуб.

От Ла Лига също осъдиха расизма против Ямал в публично известие, в което от организацията оповестиха, че ще рапортуват обидите на националната полиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР