Уилям Х. Емори оформи Съединените щати като малко американци преди

...
Уилям Х. Емори оформи Съединените щати като малко американци преди
Коментари Харесай

Запознайте се с американеца, който начерта границата между САЩ и Мексико, генерал Уилям Емори, оформи нацията във война и в мир

Уилям Х. Емори оформи Съединените щати като малко американци преди или по-късно.

Офицерът от армията на Съединени американски щати се бори за разширение на физическата форма на нацията в мексиканско-американската война.

Емори по-късно се опълчи на локалните и фамилни настроения в родния си щат от Мериленд, отхвърляйки предложения от Конфедерацията. Вместо това той се бори за Съюза в Гражданската война.

Той оказа помощ за оформянето на бъдещето на Съединени американски щати като нация без човешко иго – доста преди Европа и Азия, които към момента бяха погълнати от иго и геноцид и към момента се придържаха към колониални владения, съвсем век по-късно.

Емори е най-известен с работата си сред войните с Корпуса на топографските инженери на армията на Съединени американски щати.

Уилям Х. Емори като генерал-майор в армията на Съединени американски щати по време на Гражданската война. Емори приключва Военната академия на Съединени американски щати в Уест Пойнт през 1831 година Той е най-известен с работата си по картографиране на гр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР