Уикендът най-сетне наближава… но това не означава, че идва момент

...
Уикендът най-сетне наближава… но това не означава, че идва момент
Коментари Харесай

Тъжно, но истина, и то доказана от науката: Не трябва да мързелуваме през уикенда

Уикендът най-накрая наближава… само че това не значи, че идва миг за безучастие.

На всички е ясно, че в днешно време множеството от нас водим установен метод на живот. Това се дължи основно на работата ни и към този момент цялостната ни взаимозависимост към всички устройства като телефоните, преносимите компютри, тв приемниците, таблетите и прочие.

Повечето хора са задължени да прекарват 8+ часа дневно в седнало състояние през седмицата, само че по-късно идва ред на уикенда, когато пък сме прекомерно изтощени, с цел да вършим каквото и да е друго с изключение на да се излежаваме. Да, през лятото постоянно го вършим не от дивана у дома, а от шезлонга на морето, само че това не провокира по-малко неприятен резултат върху тялото ни.

 Тъжно, само че истина, и то потвърдена от науката: Не би трябвало да мързелуваме през уикенда

Проучване на American College of Sports Medicine наблюдава навиците на над 300 възрастни от 20 до 35-годишни в продължение на 10 дни. Това, което откриват, е, че множеството от тях, не си набират нужната доза придвижване нито през уикенда, нито през делника.

През работните дни обаче множеството хора употребяват по-малко храна и това им разрешава да се разминат с по-малко придвижване. Но уикендите постоянно са миг, в който разпускаме с някой guilty pleasure като обичана храна или повече алкохолни питиета, което води и до постепенно, само че несъмнено предизвикателство на отрицателни резултати върху здравето ни.

Данните от изследването не ни плашат толкоз в този момент, когато пътуванията ни обезпечават малко повече придвижване по време на почивките, само че имайте поради предизвестието на експертите за идната есен.

Какво да създадем преди 8 часа в понеделник, с цел да е сполучлива цялата ни седмица?

Оптимистите в действителност са по-нещастни

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР