Уелтън бе сърцето и душата на отбора. Това заяви старши

...
Уелтън бе сърцето и душата на отбора. Това заяви старши
Коментари Харесай

Николай Костов: Уелтън бе сърцето и душата на отбора

Уелтън бе сърцето и душата на тима. Това съобщи старши треньорът на Левски Николай Костов, откакто „ сините “ организираха открита подготовка пред медии и последователи, съобщи кореспондент на БГНЕС. Той разгласи, че няма самообладание да стартира пролетният дял от шампионата. Левски възобновява акцията си в Първа лига с посещение на Пирин Благоевград на следващия ден, 17 февруари, от 17:00 часа.


„ Доста тимове играят мъчно против Пирин, изключително против посетител. Притеснява ме теренът, тъй като на неприятни терени не ни се получава играта. И за вас, и за нас е мистерия по какъв начин ще наподобява тимът без петимата съществени играчи, които напуснаха отбора. Контролите са си контроли, само че в този момент би трябвало да печелим точки. Очаквам сериозен мач, само че най-много чакам ние да победим, тъй като сме по-силен тим “, стартира Костов.

„ Една от незнайните за този мач е промяната на треньора в Пирин. Имахме информация от Топузаков за тях, само че тя бе с предния треньор. Не сме съумели да ги следим, до момента в който бяхме в Турция. Познавам косвено треньорът им от престоя ми в Украйна. Знам какъв футбол изповядва. Очакваме непредвиденото обаче. Всички нови играчи по света им се дава повече време за акомодация към съотборници, тим, аудитория. Ние обаче би трябвало да им се доверим, с цел да заместят напусналите “, продължи треньорът на столичани.

Костов разяснява и тематиките по селекцията в „ синия “ тим. „ Имахме диалози с Бастунов, с Алекс Колев, само че не се получиха нещата. Все още търсим играчи, само че от Южна Америка. Имаме упоритост за български играчи, обърнали сме внимание и към нашата школа. Наблюдаваме всички български играчи и към този момент ми е ясно кои от тях подхождат на стила на Левски и те ще бъдат следени още от мен. За разлика от лятото в Правец, имахме повече време да осмислим нещата, свързани с играта ни. Мисленето им е на по-друго равнище, а това е значимо, тъй като желаеме да играем високо и да направляваме топката. Футболът ни не е елементарен. Доста неща се усвоиха от играчите, виждам ги по-решителни. Видя се напредък в последните мачове, само че това въпреки всичко са контроли, в които няма такова напрежение “, сподели още Костов.


„ Много си одобрявам играчите, отношението им към подготвителния развой. Оптимист съм по-късно, което видях в последните 15 дни от подготовката. Нямам самообладание да стартира шампионатът. Не мисля, че ще има повече изходящи прехвърляния. Най-много ще ни липсва Уелтън. Той беше сърцето и душата на нашия тим. Трябва да търсим атрактивни играчи, които да задоволяват нашата аудитория. В момента разчитаме на груповото мислене и дух, които да заместят Уелтън. Относно изходящите прехвърляния се веселя ненапълно, тъй като Левски към този момент се котира добре на европейския пазар “, приключи наставникът на „ сините “.

Междувременно, Левски картотекира сполучливо четирите си нови попълнения – Карлос Охене, Фабио Лима, Хоакин Фернандес и Патрик Мислович. По този метод Костов ще може да разчита на тях за утрешното посещение в Благоевград. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР