УЕФА прекрати рекламния си договор с руския енергиен гигант Газпром,

...
УЕФА прекрати рекламния си договор с руския енергиен гигант Газпром,
Коментари Харесай

УЕФА прекрати рекламния договор с “Газпром”

УЕФА приключи рекламния си контракт с съветския енергиен колос " Газпром ", заяви централата около оповестената взаимна позиция с ФИФА за изваждане на Русия от интернационалния футбол.

" Газпром " беше спонсор на УЕФА най-много за Шампионската лига и Европейските шампионати, а също по този начин на няколко тима, измежду които немският " Шалке ", свалил логото й от екипите си. Стадионът в Санкт Петербург носи името на компанията. В Нион към този момент му лишиха финала на Шампионската лига и го дадоха на Париж.

" УЕФА взе решение да приключи партньорството си с " Газпром " за всички шампионати. Това решение влиза в действие мигновено и покрива всички настоящи контракти за Шампионската лига, Евро 2024 и останалите шампионати за национални тимове под егидата на УЕФА ", пишат в формалното изказване.

Контрактът бе подписан през 2012 година и съгласно непотвърдени информации е на стойност към 40-50 милиона евро годишно.

Руският футболен съюз дефинира като дискриминационно решението на ФИФА и УЕФА да спре от присъединяване в шампионатите и шампионатите си всички клубни и национални тимове на страната и на всички нива.

“Решението има несъмнено дискриминационен темперамент и вреди на голям брой спортисти, треньори, чиновници на клубове и национални тимове, и най-много на милиони съветски и непознати почитатели, чиито ползи в последна сметка интернационалните спортни организации би трябвало да защитават”, се споделя в позицията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР