Уебсайтовете на най-малко три германски летища излязоха от строя в

...
Уебсайтовете на най-малко три германски летища излязоха от строя в
Коментари Харесай

Сайтовете на 3 германски летища спряха

Уебсайтовете на минимум три немски летища излязоха от строя в четвъртък -  ден, откакто сериозен ИТ срив при авиопревозвача Lufthansa остави хиляди пасажери блокирани на летището във Франкфурт, оповестява Ройтерс.

Сред засегнатите летищни уеб страници са тези на летище Ерфурт-Ваймар, летище Нюрнберг, интернационално летище Дюселдорф и летище Дортмунд. само че уебсайтовете на най-големите немски летища във Франкфурт, Мюнхен и Берлин работеха обикновено.

Германската медия Focus Online, който първа заяви за спиранията, не уточни причина за казуса.

" Ние отстраняваме неизправности ", съобщи представител на летището в Дортмунд, като добави, че е малко евентуално повредата да се дължи на постоянно претоварване. " Има причина да се подозира, че може да е хакерска офанзива ", сподели представителят.

Spiegel Online пък заяви, че проблемите може да са породени от хакерска атака за разпределен отвод на услуга (DDoS, Denial-of-service attack), при която огромни размери интернет трафик се насочват към целеви сървъри посредством относително несложна офанзива от по този начин наречените " хактивисти " да ги извадят от мрежата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР