Уеб порталът VideoCardz публикува слайд, за който се предполага, че

...
Уеб порталът VideoCardz публикува слайд, за който се предполага, че
Коментари Харесай

Първа информация за процесорите Intel Raptor Lake - 10 nm SuperFin и игрови оптимизации

Уеб порталът VideoCardz разгласява слайд, за който се допуска, че е автентичен, и който дава визия за проектите на Intel за произвеждане на своето последващо потомство от всеобщи десктоп и мобилни процесори Core.

Официалният анонс на десктоп процесорите Intel Core от 11-то потомство () е разгласен за този вторник – 16-ти март, а продажбите би трябвало да стартират на 30-ти март. Точно както сегашната фамилия Comet Lake-S бе последната в династията Skylake, по този начин и 14 nm Rocket Lake-S би трябвало да бъдат последните процесори на Intel, създавани посредством 14 нанометров софтуерен развой. През 2021 година те ще бъдат сменени от чиповете Alder Lake-S, които ще се създават благодарение на най-новата 10 nm технология SuperFin. Към сегашен ден тя се употребява за производството на сегашните процесори Tiger Lake.

Да напомним, че процесорите се разграничават от всички CPU на Intel по своята хетерогенна конструкция. В един и същи чип се употребяват бързи и високопроизводителни ядра с архитектура Golden Cove дружно с икономичните и енергийно ефикасни Gracemont ядра (този метод бе тестван в мобилните процесори Lakefield). Най-новите чипове на Intel ще имат LGA1700 сокет и ще поддържат DDR5 оперативната памет. Анонсът на десктоп процесорите Alder Lake-S се чака през месец септември тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР