Компютрите с Windows не трябва да се преинсталират само при

...
Компютрите с Windows не трябва да се преинсталират само при
Коментари Харесай

Ето защо е добре да преинсталирате компютъра си с Windows всяка година

Компютрите с Windows не би трябвало да се преинсталират единствено при незабавни случаи. Ето за какво годишното преинсталиране на Windows предлага доста преимущества...

Емил Василев 10:41 | 05.06.2024 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 9:02 | 04.06.2024

Учени пресметнаха докога ще ни стигне нефтът: оставащите години не са доста

IT НовиниЕмил Василев - 23:05 | 03.06.2024

Писател е предсказал с плашеща акуратност съвсем всичко в актуалния ни живот – от ИИ до отдалечената работа

ТелефониДаниел Десподов - 16:53 | 03.06.2024

Ето кои смарт телефони на Xiaomi, Redmi и Poco ще получат актуализация до Android 15

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

При ежедневна приложимост компютърът ви с Windows резервира безчет данни, конфигурира и деинсталира стратегии, което с течение на времето води до неприятна продуктивност и разнообразни проблеми, само че има едно просто решение, което може да вдъхне нов живот на вашия компютър: преинсталирайте го всяка година.

3 изгоди от постоянното преинсталиране

Създаване на ред и освобождение на дисково пространство

Ежегодното преинсталиране на компютъра ви оказва помощ да въведете ред във вашето цифрово пространство. То изтрива старите стратегии и файлове, които към този момент не са ви нужни, даже и тези, които не сте желали да изтриете, тъй като може да са ви нужни в бъдеще.

Истината е, че 9 от 10 от тези файлове в никакъв случай няма да са ви нужни. Ежегодното пречистване освен освобождава повече място на диска, само че и обезпечава по-организирана система, която работи по-ефективно. Ценните ви файлове би трябвало да бъдат непокътнати преди преинсталацията, с цел да можете елементарно да ги възстановите при нужда.

Премахване на неточности и злотворен програмен продукт

С течение на времето компютърът ви може да натрупа софтуерни неточности и да се болести със злотворен програмен продукт, които въздействат на продуктивността. Преинсталирането на системата може да в профил доста от тези проблеми и да възвърне операционната ви система в свежо положение. То може да в профил развалени драйвери и други систематични проблеми.

То също по този начин отстранява евентуално рискови стратегии, които могат да застрашат системата ви. В някои случаи може да се наложи цялостно преинсталиране на Windows, само че това е извънредно рядко, в случай че постоянно употребявате антивирусна отбрана.

Подобряване на продуктивността при по-стари системи

Ако компютърът ви е малко по-стар, едно рестартиране може доста да усъвършенства продуктивността му. С годините се натрупват доста стратегии, които работят във фонов режим и употребяват запаси ненужно.

Чрез рестартиране на компютъра и инсталиране единствено на стратегиите, от които се нуждаете, можете видимо да подобрите продуктивността. Това ще докара до по-малко закъснение, по-бързо зареждане и изцяло възстановяване на продуктивността както при работа, по този начин и при гейминг.

Ръководство малко по малко: Как да рестартирате компютъра си с Windows 11

Запазете данните си Преди да започнете с преинсталирането на компютъра си, уверете се, че сте запазили всичките си значими данни. Използвайте облачни услуги като Гугъл Drive, с цел да запазвате документите си, изображенията и други значими файлове. По-добре е да употребявате специфична стратегия за архивиране на Windows или онлайн услуги за архивиране. Прехвърлете също по този начин аварийните си копия на външен диск за спомагателна сигурност на данните. Рестартирайте компютъра си Използвайте вградената функционалност за рестартиране на Windows, с цел да нулирате операционната си система. Ето по какъв начин да го извършите в Windows 11:

Откройте «Настройки».Выберите «Система».Нажмите на «Восстановление».Выберите «Сбросить этот ПК» и следуйте инструкциям на экране.

Отворете „ Настройки “. Влезте в „ Система “. Кликнете върху „ Възстановяване “. Изберете „ Нулиране “ и следвайте инструкциите на екрана.

Преинсталиране на стратегии

След преинсталирането можете да употребявате принадлежности като Ninite, с цел да инсталирате всички общоприети стратегии едновременно. Това икономисва време и старания. Уверете се, че сте конфигурирали единствено тези стратегии, от които в действителност се нуждаете.

Възстановяване на игрите и данните ви

Ако сте геймър, инсталирайте обичаните си игри посредством Steam или Epic и ги оставете да се заредят през нощта, в случай че не сте ги запазили авансово. Можете също по този начин да копирате значими документи и файлове от аварийното копие на компютъра си.

Заключение

Ежегодното рестартиране на компютъра с Windows предлага доста преимущества – от цифрово разчистване и премахване на неизправности до възстановяване на продуктивността. Чрез постоянното рестартиране на компютъра си осигурявате безпроблемната му работа и се освобождавате от ненужните отпадъци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР