Уеб-порталът Fudzilla публикува нова информация за подготвяните в момента графични

...
Уеб-порталът Fudzilla публикува нова информация за подготвяните в момента графични
Коментари Харесай

Неофициално: графичните процесори AMD Navi са предназначени за средния клас видеокарти

Уеб-порталът Fudzilla разгласява нова информация за подготвяните сега графични процесори AMD Navi, които би трябвало да излязат на пазара идната година.
Според тези неофициални данни, новата архитектура, в която се употребява 8 нанометров софтуерен развой се създава за видеокартите от междинния ценови сегмент. Или с други думи, GPU Navi ще заменят сегашните остаряващи чипове Polaris.



Интересно е, че Fudzilla удостоверява появилата се наскоро неофициална информация, че новите 7 nm графични процесори ще се употребяват само за ускорители на калкулации и няма да се употребяват в графичните карти. При това развиване на събитията може да се окаже, че AMD няма да предложи нито една 3D карта от горния ценови сегмент най-малко до 2020 година и ще остави high-end пазара на конкуренцията.

От друга страна, опитът за завладяването на междинния ценови сегмент при геймърските видеокарти наподобява напълно разумна стъпка. Видеокартите, основани на 7 nm процесори Navi се чака да обезпечат същото бързодействие, като продаваните в този момент Radeon RX Vega 64 или GeForce GTX 1080, само че при доста по-ниска цена. Но в това време, по този метод Nvidia ще има опция да поставя на процедура всякаква цена на своите high-end видеокарти, без да се притеснява от отговор от страна на AMD.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР