Удивително е колко добре се справи SsangYong през последните година

...
Удивително е колко добре се справи SsangYong през последните година
Коментари Харесай

SsangYong става KG Mobility – какво следва?

Удивително е какъв брой добре се оправи SsangYong през последните година - две. Изоставена от някогашния си притежател Mahindra & Mahindra, компанията излезе от опеката на синдика и получи прилична парична инжекция. Още е доста рано да се каже дали ще свършат нещата позитивно, само че KG Group наподобява е спасителят, който най-големият корейски производител на SUV от дълго време търси.

Също толкоз значимо е, че до момента в който SsangYong беше под правосъден надзор, бяха направени редица интелигентни ходове, в това число създаването на нови модели, освен на електрически автомобили, само че и типичен модели с ДВГ. Може би е изненадващо, само че идващото потомство транспортни средства, които ще се появят от фабриката на OEM в Пйонгтек, няма да бъдат всички електрически. Със сигурност ще има такива, като да вземем за пример e-Torres за съответните пазари. Защото разнообразни дизелови и бензинови SUV коли бяха от решаващо значение за паричния поток на SsangYong през годините на правосъдно ръководство и KG наподобява е податлив да продължи това.

Така че за какво се трансформира името? Председателят на новия притежател Квак Жеа-сун съобщи неотдавна, че SsangYong се нуждае от ново начало. Той отбелязва, че остарялата марка може да припомня на евентуалните купувачи на коли за миналите сложни години. Можете да се види логиката на промяната на името, само че ще отнеме години, с цел да бъде призпознато добре „ KG Mobility “. Всъщност това към момента следва да бъде публично глобено, защото акционерите би трябвало да одобрят смяната на среща през март. Тъй като KG Group в този момент управлява близо 60 % от компанията, нейната воля вероятно ще надделее.

Що се отнася до тук и в този момент, SsangYong продължава да бъде марката за външните районни пазари. Това евентуално ще се промени по-късно през 2023 година, евентуално когато дойде моделът с кодово име U100 – условно наименуван „ e-Torres “. Моделът, на който е основан U100, беше пуснат в Южна Корея преди шест месеца. Разработен като Project J100, Torres е SUV с монококова архитектура, само че по-яките 4x4 модели на компанията също ще са част от бъдещето.

Едно от изненадващите неща за някои от огромните модели е какъв брой добре се продават. Вземете Musso прочут още с пазарното име Rexton Sports. Пикапът на SsangYong остава модел номер едно на марката в международен мащаб през 2022 година Дори и това да не продължи – по-малкият SUV в последно време скочи в класациите за продажби в Южна Корея – това е впечатляващо достижение. Musso преди малко мина крайъгълния камък от пет години в произвеждане и наподобява подготвен за дълъг живот.

Това се дължи на нов план за сглобяване, подписан през януари 2022 година В него ще бъдат изпратени общо 30 000 комплекта от пикапа и обвързвания SUV Rexton до Саудитска Арабия от Корея. В по-нататъшна фаза оборудването Пласчен парк покрай индустриалния град Джубайл е планувано за създаване на транспортни средства за експорт в страни от района. Досега нямао известия от KG Group за евентуални промени в това взаимно дружество.

Може ли Musso да издържи в произвеждане десетилетие или повече? Пикапите, основани на рамкови архитектури са доста привлекателни за купувачите в много страни, като Съединени американски щати е очевидният образец. Други места, като Австралия и голям брой страни в Близкия изток плюс Южна Корея, елементи от Европа и все по-често Китай, купуват комбинирано обичайно количество спомагателен размер. Вижте единствено триумфа на Toyota Hilux, Ford Ranger и няколко други модела. Лесно е да се разбере за какво KG Group избра да продължи освен да прави, само че и да развива Musso.

Моделите като Musso и Rexton евентуално ще останат комфортни генератори на пари за преименувания SsangYong. Но KG също ще би трябвало да пусне на пазара сурогат на Tivoli допустимо най-бързо, с цел да усили потреблението на потенциала на площадката в Пьонгионг. Последните индикации са, че планът (X200) ще докара до нов EV през 2024 година, последван от правоприемник на Korando през 2025 година Стремежите и проекта за деяние на KG Group към момента са ненапълно непрозрачни, само че чакаме даването на по-ясна индикация какво следва във връзка с продуктите по-късно през това тримесечие.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР