Ударно продават фирми преди Коледа, като на тезгяха са онлайн

...
Ударно продават фирми преди Коледа, като на тезгяха са онлайн
Коментари Харесай

Предколедно ударно се разпродават разработени бизнеси

Ударно продават компании преди Коледа, като на тезгяха са онлайн магазини, туристически организации, заводи, бакалии и биоградини, откри изследване на „ Телеграф “. Сред топофертите са компания за здравна марихуана, която се предлага за 70 бона, биологична плантация за малини за малко над половин милион лв., съпроводена от заричане за сигурна облага от 100 хиляди лева Сред любопитните оферти е бизнес за гравиране на дърво, за който желаят 170 хиляди лева.

Горещата оферта е от преди няколко дни. В нея се предлага компания за продажба на здравна марихуана. От описанието излиза наяве, че предишния месец сдружението е имало 17 000 лева оборот и 16 000 лева облага. Причината за дребната разлика сред стойности съгласно продавачите е, че разходът им на процедура е единствено за течността, от която се създават продуктите им. Останалото било чиста облага. От посланието излиза наяве, че имат дистрибутори в Стара Загора и Разград. Пред „ Телеграф “ те разясниха, че продават бизнеса си поради персонални аргументи, а не тъй като не е рентабилен.

В момента стремително се разпродават разнообразни онлайн и физически магазини, множеството от които тясно профилирани – за млечни артикули, за крафт бира, за сладкиши и кафе. Цените потеглят от 13 000-15 000 лева, като множеството са по договаряне.

Различни индустриални компании също търсят нови притежатели в навечерието на новата година. Сред предложенията е работеща фабрика за селскостопански инвентар и ВиК арматура за 5 млн. лева Фирмата е одобрена на българския пазар като производител на свързващи детайли за водопреносни мрежи и системи за питейно-битово водоснабдяване и напоителни системи. Произвежда също и надземни пожарни хидранти, като за всички произведения разполага с нужните документи, издадени от оторизирани организации.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР