Ударите по цели на йеменските хути ще продължат. Това заявиха

...
Ударите по цели на йеменските хути ще продължат. Това заявиха
Коментари Харесай

САЩ: Ударите по цели на йеменските хути ще продължат

Ударите по цели на йеменските хути ще продължат. Това обявиха представители на Белия дом.

В тв изявленията съветниците по национална сигурност и стратегически връзки - Джейк Съливан и Джон Кърби, споделиха, че сегашните офанзиви са единствено началото.

През миналата нощ са изумени минимум 4 противокорабни ракети, които са били подготвени за изстрелване по цели в Червено море, твърди американското основно командване. Съливан не изключи и опцията за пряк удар против Иран.

" Това беше началото на отговора. Ще има още стъпки - някои забележими, други - не. И макар че няма да се виждат следствията, те ще бъдат в отговор на гибелта на тримата смели американски военнослужещи. Не можем да изключим вероятността да има още офанзиви от подкрепяните от Иран милиции в Ирак и Сирия, или от хутите. Ако Техеран избере да нападна непосредствено Съединените щати, то нашият отговор ще бъде бърз и мощен ", съобщи Джейк Съливан, консултант по национална сигурност.

Ударите по подкрепяните от Иран хути, са самоотбрана, това съобщи английският министър председател Риши Сунак, във връзка присъединяване на Англия в интервенцията в Йемен.

Междувременно американски държавен секретар стартира петата си близкоизточна обиколка от началото на спора сред Израел и Хамас през октомври. Той ще търси опция за преустановяване на огъня и освобождението на заложниците, които палестинската формация държи.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР