Трима са вече загиналите моряци след ракетна атака на хутите

...
Трима са вече загиналите моряци след ракетна атака на хутите
Коментари Харесай

Трима моряци са загинали при атаките на хутите в Червено море

Трима са към този момент починалите моряци след ракетна офанзива на хутите против търговски транспортен съд в Аденския залив. Ранените са минимум четирима.

Ракетните удари са нанесли съществени вреди по кораба " Тру Конфидънс ", който плава под флага на Барбадос. Плавателният съд е оставен да дрейфува в морето. Членовете на екипажа, които не са потърпевши при офанзивата са евакуирани.

Загиналите моряци са първите жертви на ударите на йеменските бунтовници по търговски плавателни съдове. Нападенията започнаха в символ на съпричастност и поддръжка за палестинците в спора сред " Хамас " и Израел. Съединени американски щати за следващ път осъдиха дейностите на йеменските хути, които са подкрепяни от Иран.

" Съединените щати ще продължат да държат виновни хутите за офанзивите им, които освен пречат на интернационалната търговия, освен попречват свободата на напредване в интернационалните води, освен заплашват моряци, само че в този момент към този момент и убиха няколко от тях ", съобщи Матю Милър, представител на Държавния департамент.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР