Ударите не постигнаха нищо. Дипломатите, които би трябвало да докарат

...
Ударите не постигнаха нищо. Дипломатите, които би трябвало да докарат
Коментари Харесай

Експерти: Ударите в Сирия не постигнаха нищо

Ударите не реализираха нищо. Дипломатите, които би трябвало да докарат мир, говорейки, вършат тъкмо противоположното. Тези, които избавят мира, са военните, ползвайки дипломатически канали между тях . Това съобщи журналистът и анализатор Георги Милков в ефира на Българска национална телевизия по тематиката с напрежението в Близкия изток и Сирия.
Не виждам някой да предлага решение. Това е тъжният отговор на въпроса какво се случва в Сирия. Аз не мисля, че напрежението е намаляло. Сирия може да бъде опасност за националната сигурност на България и е опасност . Добре е, че се прави разбор на обстановката, сподели Милков във връзка идния през днешния ден Консултативен съвет за национална сигурност при президента Румен Радев, отдаден на рисковете пред националната сигурност на страната.
Очевидно е, че това, което се представяше като разбор в един прелиминарен миг, че нещата се подреждат - всичко това в тази флуидна и непрекъснато изменяща се обстановка на терен, би трябвало да държи управляващите в една непрекъсната ангажираност за това, което се случва в района, стана ясно още от думите на Георги Милков.
Това, което е на терен като развиване и динамичност, надали ще се промени, разяснява и журналистът, анализатор и колумнист в Руслан Трад. След 14 април, когато бяха осъществени ударите, имаше други удари, които бяха на израелските военновъздушни сили най-вече против ирански бази.
Подкрепата на Западния свят в никакъв случай не е съществувала нескрито. Това отношение е по-скоро цинично и обсъждано в геополитически термини, които са лишени от смисъл. План какво да вършим в Сирия няма , стана ясно от думите на Трад. Според него Белия дом и Москва са в любовно-омразен танц . Те натрупат едно напрежение, което обаче надали ще прерасне в Трета международна война. Живеем във време на непрекъснат спор. Сирия е една от сцените, на които се води това напрежение.
Много постоянно хората не си дават сметка за мащаба на цялата атака. Говорим за голямо разселване на хора. Материалните опустошения не ги обсъждаме. Има всевъзможни опити военните сражения да бъдат спрени, казусът е, че имаме още две офанзиви в Северна и Южна Сирия, които ще стартират идната седмица. В Съвета за сигурност се води една същинска война , означи още Руслан Трад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР