Удар срещу трафика на наркотици. Заловиха огромно количество течен метамфетамин,

...
Удар срещу трафика на наркотици. Заловиха огромно количество течен метамфетамин,
Коментари Харесай

Удар срещу наркотрафика: Заловеният течен метамфетамин у нас е изключително опасен

Удар против трафика на опиати. Заловиха голямо количество течен метамфетамин, оценен за 11 млн. лева на Летище София. Пратката е идвала от Мексико, била е замаскирана като ванилов дестилат.

Използването на течен метаметамин е извънредно рисково. Дори една капка в напитка може да докара до предозиране и летален излаз.

Преди дни на летището идва карго пратка от Мексико. По документи бутилките съдържат дестилат от ванилия. Митническите чиновници от отдела за битка с наркотрафика обаче се усъмняват и тестват течността.

В 450 бутилки течност от ванилия е открит 450 литра течен метамфетамин. Получателят на пратката е задържан. За него не беше обявено нищо, като се изключи че е от Централна България. Извършени са обиски в дома му.

Повдигнато му е обвиняване. Грози го наказване сред 10 и 15 година затвор. Издирват се и негови съучастници, защото става въпрос за интернационален канал.

Основни производители в света на метамфетамин са Мексико и Иран, а в Европа – Белгия и Холандия. Мексиканските наркокартели се пробват да го наложат, тъй като по-лесно се придвижва и е по-чист.

Метамфетаминът е синтетичен опиат със стимулиращо деяние. Пред bTV специалисти разясниха, че до момента не са срещали използването му в течно положение. И съгласно тях хванатата пратка у нас е много объркващ факт.

В този вид, рискът от предозиране и гибел е доста огромен. Метамфетаминът е с висок капацитет на взаимозависимост. Над 90% от хората, които постоянно го одобряват получават мощни психологични разстройства, обясниха за bTV психиатри.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР