Удължено време за контузии, без танцуващи вратари: Новите правила на Висшата лига

...
Английската Висша лига се завърна в действие и изглеждаше, че
Коментари Харесай

Английската Висша лига се завърна в действие и изглеждаше, че продължава от мястото, където беше спряла миналия сезон: Действащият шампион Манчестър Сити се развихри до Победа с 3-0 над Бърнли в деня на откриването.

Но всичко не беше същото, когато се стигна до правилата, тъй като Английската футболна асоциация обяви поредица от изменения в начина, по който мачът ще се съдийства на терена.

Ето преглед на някои от тези промени в правилата:

Допълнително добавено време

На миналогодишното Световно първенство по футбол в Катар футболните фенове за първи път усетиха удълженото време на травмите.

Съдиите ще бъдат насърчавани да добавят всяко време, прекарано по време на продължително празнуване на голове, закъснения при контузии и смени. Длъжностните лица ще поставят часовника на пауза, когато играта спре и ще добавят този час в края.

Това не се хареса на някои играчи със защитника на Манчестър Юнайтед Рафаел Варан, който критикува властите, че пренебрегват притесненията на играчите, като увеличават времето за игра.

Дисциплинарно наказание за загуба на време

Вратарите и външните играчи (изпълняващи хвърляния или свободни удари) ще бъдат санкционирани, ако длъжностните лица ги считат за виновни за използване на тактика за губене на време. Това може да варира от предупреждение до жълт картон.

Правило за засада

Най-обсъжданото правило във футбола току-що стана още по-объркващо.

Съгласно поправка на Международния борд на футболната асоциация, „играч, който е явно в засада, не трябва да става „вътре“ при всички случаи, когато опонентът се движи и докосва топката.“

Това допълнително обяснява преднамерен опит, когато играч контролира топката с възможността да я подаде на съотборник, да овладее топката или да изчисти топката, като я рита или удари с глава, например.

Действие на вратаря по време на дузпи

Спечелилият световното първенство вратар на Аржентина Емилиано Мартинес ще има известни проблеми да се приспособи към това правило, тъй като сега вратарите може да бъдат дисциплинирани, ако се опитат да отвлекат вниманието на изпълнителя на дузпа по някакъв начин.

Техническа област

Треньорският щаб няма да има право да препълва техническата зона и само един служител ще има право да присъства в полето с точки извън резервната скамейка.

Несъгласие

Играчите, които заобикалят съдията, е по-вероятно да бъдат наказани, ако се приближат до тях с искане за карта или действие срещу опонентите си.

Графичен праг

Въпреки всички приказки за по-строги дисциплинарни мерки, играчите всъщност могат да се сблъскат с известно снизхождение, ако спестят време.

Съдиите могат да позволят играта да продължи, ако преценят, че свободен удар в резултат на спиране на играта би загубил повече време.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР