Удължено работно време от 8 до 18.30 часа и гъвкави ...

Удължено работно време от 8 до 18.30 часа и гъвкави

Чиновниците с удължено работно време и гъвкава почивка

Удължено работно време от 8 до 18.30 часа и гъвкави почивки, които да не пречат на административното обслужване на жителите, са въвели над 90 централни, териториални и локални администрации, измежду които Министерството на правораздаването, Българската организация за сигурност на храните, Столична община и още 4 общини, 17 регионални дирекции " Земеделие ". Това оповестиха от държавната пресслужба в четвъртък, отбелязвайки, че това е станало допустимо след самодейност на вицепремиера по дейно ръководство Калина Константинова за улеснение на жителите и бизнеса да декларират и получават услуги и информация в комфортно за тях време в Центровете за административно обслужване.

" Едно от най-неприемливите неща за хората, обвързвано с държавната администрация, бе, че работното време на гишетата съответствува с тяхното и с цел да свършиш избрана работа, се постанова да си вземеш половин ден отпуск. Затова взехме решение, че удължаването на работния ден на обслужващите офиси, както и гарантирането на непрекъсваем работен режим, ще даде опция на жителите да употребяват своята обедна отмора, с цел да си свършат работата, или да дойдат преди или след края на работния си ден. Това е една от първите стъпки в вярната посока, която предприехме - администрацията да обслужва хората, а не, както беше до момента – хората да обслужват администрацията ", разяснява Константинова, представена в прессъобщението.

Обедната отмора на чиновниците е регламентирана и обезпечена, само че е въведен еластичен режим на работа за обезпечаване на непрекъсваемост на работния развой. Предоставяне на административни услуги на жителите при непрестанен режим на работа към този момент са въвели над 500 централни, териториални и общински администрации, измежду тях са всички министерства и множеството прилежащи към тях организации, Комисията за отбрана на потребителите, РЗИ и Национална агенция за приходите.
Паралелно в администрациите, предоставящи максимален брой административни услуги, е засилен процесът на тяхната електронизация.

При открити нарушавания в Центровете за административно обслужване, вицепремиерът Калина Константинова моли жителите да алармират на електронния адрес на Главния инспекторат на Министерския съвет

Източник: mediapool.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg