Удължават частичното бедствено положение в Ракитово с месец. Организираният ремонт

...
Удължават частичното бедствено положение в Ракитово с месец. Организираният ремонт
Коментари Харесай

Още месец: Ракитово остава на сухо

Удължават частичното бедствено състояние в Ракитово с месец. Организираният ремонт на водопровода не съумя да реши казуса в града, защото и след него се появиха нови повреди. Така в рекордните горещини част от обитаемото място остава с нарушено водоподаване.

Пред същинско злополучие са изправени жителите на Ракитово. Трета седмица повече от 1000 семейства във високата част на града са без вода.

Градът е без вода от 9 юли след поредност от повреди по довеждащия тръбопровод. От тогава до през днешния ден екипите от общинското ВиК се борят с компрометираните сектори, само че всекидневно се появяват нови проблеми. На помощ пристигнаха и доброволци.

" Водопроводът е морално стар. Той е почти от 1966 година, продължава да аварира. Все още имаме хора, които нямат капка питейна вода ", съобщи Георги Холянов - кмет на община Ракитово.

За замяна на водопровода са нужни сред 20 и 22 милиона лв.. Средства, с които общината не разполага и за които ще търси подпомагане от страната. На този стадий частичното бедствено състояние в града остава в действие най-малко още един месец
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР