Учредяването на партията на бившия военен министър Стефан Янев, който

...
Учредяването на партията на бившия военен министър Стефан Янев, който
Коментари Харесай

Луна отишла на учредяването на Български възход заради заявката за лустрация

Учредяването на партията на някогашния боен министър Стефан Янев, който до последно наричаше войната в Украйна " военна интервенция ", стартира с новината за и приключи със фотография на поп-фолк певицата Луна измежду гостите на политическото събитие.

Луна изясни наличието си със закона за лустрацията. " Бях там, тъй като цяла София приказва, че точка първа от програмата им ще бъде закон за лустрацията и най-сетне България ще тръгне по либерален път на развиване. Това е моята цел и стратегия за всички мои сегашни и бъдещи изяви. Ще поддържа всеки, който сложи лустрацита на дневен ред. Не може най-бедната и корумпирана страна в Европа да няма закон за лустраицята. ", написа Луна в формалния си профил във Facebook.

Темата идва малко изненадващо на фона на присъстващите на събитието, измежду които се виждаха много лица, свързани с някогашните репресивни служби, в това число някогашния ръководител на Българския футболен съюз Валентин Михов, оголен като притежател на явочна квартира с псевдоним " Явор ".

На последните президентски избори Луна беше претендент за президент и цялата ѝ акция по време на дебатите мина под мотото за лустрацията, без значение от публично поставяните тематики. Безспорен шлагер обаче беше присъединяване ѝ в спор по bTV с Волен Сидеров, Александър Томов и ръководителя на придвижване „ Русофили “ Николай Малинов, които певицата назова в ефир. По време на спор за настоящия тогава тематика за Зеления документ, Луна съумя да направи следното изявление:

„ Като кандидат-президент на Република България желая да предложа неотложно да се одобри Закон за лустрацията в политическите и публичните организации, неотложно премахване на всички някогашни комунисти, чиновници на Държавна сигурност и техните доносници от заеманите длъжности. Съд и затвор за виновниците, които направиха България най-корумпираната страна “.

Луна съумя да притегли вниманието още с встъпителното си видео за Българска национална телевизия като кандидат-президент, което по-скоро беше музикален клип на любовно-мистична тематика, в сравнение с политически артикул. В него певицата сложи следните наболелите въпроси на нацията:

" Кажи ми за какво остана единствено, сърцето ми цяло просто е заспало.
Душата крещи, ела ме вземи,
Ела ме върни цяла в мойто тяло-о-о. Хайде всички... "

В края на краищата Изпълнителката на шлагери като " Извади парите, чиче ", " Тук-там ", " Бягайте, крачета, при младите момчета " и " Искам го, притискам го " съумя да притегли повече от 21 000 гласа на изборите за държавен глава на 14 ноември.

Със своите 0,81% Луна се оказа на шесто място в подредбата на претендентите, в случай че не броим анонимния отдушник на наказателния избор " Не поддържам никого " (при 99,51% обработени протоколи от изборите).

Луна изпревари двама някогашни вицепремиери - Валери Симеонов и Александър Томов, трима някогашни депутати - Волен Сидеров, Милен Михов и Николай Малинов, един зам.-председател на Народно заседание - Веселин Марешки, и най-малко двама публицисти с кариера в национални малките екрани - Горан Благоев и Цвета Кирилова.

Легендата на турбофолка събира повече гласове от водачите на НФСБ и " Воля ", взети дружно.

Остава без отговор единствено въпросът къде в програмата на партията на Стефан Янев, русокосата изпълнителка е видяла поръчката за лустрация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР