Учителската професия не е сред най-високоплатените в Германия. Актуалният Атлас

...
Учителската професия не е сред най-високоплатените в Германия. Актуалният Атлас
Коментари Харесай

Колко получават учителите в Германия

Учителската специалност не е измежду най-високоплатените в Германия. Актуалният " Атлас на заплатите " сочи, че най-вече печелят лекарите, финансовите и борсовите специалисти. Все отново, заплатите на немските учители са над междинните за страната. Според портала Gehalt.de, за 40-часова работна седмица един преподавател в Германия получава брутна заплата сред 2 900 до 4 626 евро на месец. Нивото на заплатата зависи от голям брой фактори - от професионалния опит, от типа на учебното заведение, трудовия контракт и района.

Според данни на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) от 2017 година (те са най-новите засега), учителските заплати в Германия (както в началния, по този начин и в междинния курс на училищата) са вторите най-високи след тези в Люксембург. Изследването на организацията обгръща повече от 30 страни в света с пазарна стопанска система. Сред страните, които също заплащат високи заплати на учителите, са Канада, Съединени американски щати, Австралия, Швейцария, Дания и Холандия. Най-ниски са учителските заплати в Литва, Словакия, Унгария, Чехия и Полша.

Докладът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз дава следните данни: немските учители с 15-годишен трудов стаж са получавали в началния курс на образование през 2017 година приблизително 70 700 $ годишно, в междинния курс - към 76 800 $, а в горния - 81 000 $ бруто, т.е. преди налози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР