Учителка на първи клас от Уисконсин се изказа открито, след

...
Учителка на първи клас от Уисконсин се изказа открито, след
Коментари Харесай

Начално училище в Уисконсин забрани концерта на Майли Сайръс и Доли Партън

Учителка на първи клас от Уисконсин се изрече намерено, откакто на пролетния концерт на учениците ѝ бе наложено несъгласие върху няколко песни на тематика " Дъга ".

Мелиса Темпел, учителка в началното учебно заведение " Хейър ", каза, че предходната седмица просветителният съвет на окръг Уоукеша е щял да забрани песента " Rainbowland " на Майли Сайръс и Доли Партън, както и класиката от кино лентата за мъпетите " Rainbow Connection ". 

" Моите първокласници бяха толкоз разчувствани да изпеят " Rainbowland " за пролетния ни концерт, само че администрацията ни наложи несъгласие. Кога това ще свърши? " - написа Темпъл в Twitter.

Тя също по този начин показа текстове от колаборацията от 2017 година, включени в шестия студиен албум на Сайръс Younger Now, които включват: " Living in a Rainbowland / The skies are blue and things are grand / Wouldn`t it be nice to live in paradise / Where we`re free to be exactly who we are. " В превод: " Живот в страната на дъгата / Небето е синьо и нещата са прелестни / Не би ли било хубаво да живеем в парадайса /където сме свободни да бъдем тъкмо такива, каквито сме. "

Въпреки че Темпъл споделя, че песента е била неразрешена, тъй като 30-годишната Сайръс " е спорна ", тя " сигурно " счита, че решението е обвързвано с известността на Партън измежду мил куинс и ЛГБТК общността.

В четвъртък Темпъл даде настояща информация, че " Rainbow Connection " е анулирана с помощта на имейли от родители и локалната група " Алианс за обучение ". " Не знам къде щях да бъда без тях ", написа тя.

За PEOPLE споделиха от организацията, че " доста хора продължават да се застъпват за тяхната общественост. "

Майка, чиято щерка е в класа на Темпъл, споделя пред " Лос Анджелис Таймс ", че през последните години учебното настоятелство е минало през " консервативно катурване " заради митингите на локалните поданици против политиката на COVID-19.

Колкото до разразилият се скандал към цветната ария в учебното заведение бе призната декларация, която гласи, че " не трябва да се дискриминира при банкет в образователното заведение, стратегиите, дейностите, услугите или при наемането на работа " на каквато и да е основа, неразрешена от федералния закон, като категорично включва " половата ориентировка " в листата на предпазените групи. След като през март предходната година губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа закон, който значително бе прегледан като законопроекта " Не казвай гей ", доста щати одобриха сходни законодателни актове, съгласно които е нелегално учителите да разискват с учениците тематики, свързани със половата ориентировка и половата еднаквост. По данни на Кампанията за човешки права от предишния месец през 2023 година в Съединени американски щати са импортирани рекордните 340 анти-ЛГБТК законодателни акта.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР