Учителите във Фресно, Калифорния, разрешиха стачка и за да запълнят

...
Учителите във Фресно, Калифорния, разрешиха стачка и за да запълнят
Коментари Харесай

Калифорнийски окръг предлага на заместващи учители $500 на ден, за да пресекат опашката на учителите

Учителите във Фресно, Калифорния, позволиха стачка и с цел да запълнят краткотрайните свободни места, учебният окръг изпраща апел за целия щат за заместващи учители с преференциална оферта – $500 дневно за секване на линията. Това е повече от междинната дневна заплата за преподавател на цялостен работен ден в Обединения учебен регион на Фресно и повече от два пъти над естествената дневна ставка за заместващи учители.

Ако някой одобри работа в класната стая, до момента в който учителите работят стачка, това ще се смята за секване на линията на пикет, съгласно президента на Асоциацията на учителите във Фресно Мануел Бонила. Гост учителите не са част от асоциацията и в случай че преподават по време на стачката, те няма да бъдат в черния лист, само че Бонила сподели, че това безспорно ще навреди на персоналните връзки с учителите, които се борят за обективен контракт.

„ Това е Трудно е да се види по какъв начин една група хора се борят и застъпват за позитивна смяна и различен човек, който пречи на този прогрес “, сподели Бонила.

дефицитът на заместващи учители, измъчващ учебните заведения в цялата страна, кара Борило да има вяра, че регионът няма да може да запълни съответно местата, оставени краткотрайно свободни от стачкуващи учители в третия по величина учебен квартал в Калифорния.

" Чуваме за броя на свободните работни места, които се появяват в даден ден. И по тази причина не имаме вяра, че те имат способността да запълнят тези места и несъмнено няма да ги запълнят с квалифицирани хора, " сподели Борило.

Окръгът има повече от 2100 упълномощени заместващи учители, които преди този момент са се съгласили да продължат да работят даже при положение на стачка, сподели Хенри. Тя сподели, че обсегът за по-високото възнаграждение е бил сполучлив и към 200 спомагателни заместващи учители се причислиха към региона през миналия уикенд.

„ В този миг имаме повече от задоволително хора, с цел да сме сигурни, че децата ни ще бъдат взети грижите за и образованието не престават “, сподели Хенри.

Джосия Мариано, който стартира заместващо преподаване в обединявания учебен окръг Фресно предходната пролет, възнамерява да продължи да го прави по време на стачката. Той сподели на CBS News, че приятелите му, които са учители на цялостен работен ден в региона, към този момент чакат, че той ще продължи да преподава и може даже да отразява часовете им. Мариано сподели, че въпреки да е получил доста малко детайлности за стачката и договарянията по контракта, окръгът изпрати няколко известия, в които се акцентира дневната заплата от 500 $, в случай че заместващите учители се ангажират да преподават по време на стачката.

„ Страхотно е да ти заплащат, само че не мога да си показва, че ще можем да поддържаме това супер дълго “, сподели Мариано. „ Това е полуда, знаете, за дневна ставка. “

Училищният регион изясни, че стимулиращото финансиране идва непосредствено от заплатите, удържани на стачкуващите учители. Хенри сподели, че това значи, че те могат да продължат спомагателното възнаграждение, до момента в който учителите стачкуват.

„ Нашият междинен преподавател прави към $490 дневно, тъй че ние просто пренасочваме тези средства към заместника преподавател, който щеше да е в класната стая този ден “, сподели Хенри. „ Това не е огромен спомагателен разход за окръга. “

Изпълнителният шеф на Националната просветителна асоциация Ким Андерсън сподели, че Фресно е първият окръг, който е видяла да предлага това за заместващи учители, заместващи стачкуващи учители. Тя се надява, че това няма да се трансформира в нормална процедура.

„ Този ​​ход да се заплаща на заместници, почтено казано, даже повече от дневната ставка на преподавател изпраща извънредно обръщение към това, което мислим за специалността преподавател, и всички преподаватели, които дават помощни услуги на учениците “, сподели Андерсън. „ Вместо да търсим нашите решения за пластир, ние би трябвало всички да признаят, че студентите се нуждаят от висококачествени, добре подготвени, ангажирани и добре обезщетени експерти всеки ден от годината. “

Докато сумата, предлагана от Обединеният учебен окръг във Фресно е невиждан, други учебни окръзи са избрали да обезпечат заместващи учители с бонус възнаграждение, в случай че пресекат линията на стачкуващ училищен профсъюз в предишното. През 2017 година Обединеният учебен окръг на Фресно показа същото предложение от $500 за заместващи учители при положение на стачка. Тя в никакъв случай не е била приложена, защото е реализирано договорно съглашение преди напускането, само че концепцията постави основите на тактиката, която се употребява в този момент.

„ Беше доста сполучливо при набирането на заместниците, от които се нуждаехме, “ сподели Хенри за офертата от 2017 година „ Въз основа на този триумф този път искахме да сме готови. “


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР