Учителите се отнасят положително към ваксинирането, но по-голямата част от

...
Учителите се отнасят положително към ваксинирането, но по-голямата част от
Коментари Харесай

Почти половината учители не планират да се ваксинират срещу коронавирусаD-19

Учителите се отнасят позитивно към имунизирането, само че по-голямата част от тях не възнамеряват да се имунизират на този стадий.
Това сочат резултатите от проучване, извършено в интервала 9 - 13 февруари от Синдиката на българските учители взаимно със Сдружение на шефовете в междинното обучение. В него са се присъединили 13 177 учители. Те са попълнили онлайн анкета със седем въпроса.
По-голямата част от учителите към този момент не възнамеряват да се имунизират против COVID-19. Най-много върху решението им оказват експертните отзиви на медицински експерти в медии и обществени мрежи.
 COVID-19 в Германия: Множество нарушавания в реда на имунизация COVID-19 в Германия: Множество нарушавания в реда на имунизация
В най-малко девет немски провинции против ковид към този момент са били ваксинирани хора, които още не са били наред, сочи изследване на агенци...
Процентът на искащите да се имунизират, които са 27,3%, и на тези, които се двоумят - 26,9%, общо е по-висок от нежелаещите да се имунизират - 45,8%.
Нисък е процентът на доверие в и въздействие от страна на персоналните лекари, който е едвам 10.8%.
Най-големите терзания от имунизирането са свързани със  боязън от възможни странични резултати - 47.6%, липса на изясненост дали имунизацията няма да им навреди при съществуването на други болести - 32.4% и неналичието на доказателства, че имунизацията ще ги пази дейно за задоволително дълъг интервал от време  - 31.1%. Само 11.3% са показали, че не са последователи на имунизациите.
44% биха се ваксинирали, в случай че имат задоволително достоверни данни за ефикасността и безвредността на имунизацията върху другите възрастови групи.
 Здравните управляващи споделиха по кое време ще стартира всеобщото имунизиране Здравните управляващи споделиха по кое време ще стартира всеобщото имунизиране
Здравният министър Костадин Ангелов разгласи на постоянния брифинг на здравните управляващи, че до края на февруари, само че не по-късно от 5 март, тр...
Основен източник на информация за имунизациите е малкия екран - за 71.5% от интервюираните, уеб страниците - за 37.1%. Сравнително слаба е информираността от РЗИ и медицинските служащи в учебно заведение - 12.5%, както и от сътрудници и другари - 11.4%.
Само 20.6% считат наличната информация за имунизациите за задоволителна и достоверна.
От учителския профсъюз прецизират, че сборът от процентите при отговорите на някои от въпросите е по-голям от 100, защото в тях интервюирани учители са посочвали и по повече от един отговор.
Различни резултати сподели изследване на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ". Миналата седмица оттова оповестиха, че 42% от работещите в системата на образованието желаят да се имунизират, а единствено 15% изрично не желаят.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР