Учителите са в основата на успеха и благоденствието на всяко

...
Учителите са в основата на успеха и благоденствието на всяко
Коментари Харесай

15% от българските учители са до 35 г.

Учителите са в основата на триумфа и благоденствието на всяко едно общество, споделя в приветствието си за Международния  ден на учителя служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, представен от пресцентъра на ведомството.

" Днешният празник е още един мотив да изразим признателността си за Вашия труд и безрезервност. Вие имате нелеката, само че и извънредно благородна задача да създавате знаещи, способни и виновни персони, само че най-много положителни и почтени хора, почтени жители на страната и на света " - с тези думи се обръща към българските учители просветителният министър.

Той отбелязва, че резултатите от работата на учителите не всеки път се виждат и правят оценка на момента. " Понякога са нужни години, с цел да се разкрият плодовете на ежедневните Ви старания в класните стаи, образователните кабинети, занималните, залите и спортните площадки. Но те непроменяемо идват! ", показва убеденост министър Цоков.

" Когато се гордеем с триумфите на нашите дребни и пораснали деца, не трябва да забравяме, че зад тях стоят освен геният и уменията им, само че и ежедневният труд на доста готови учители, посветили живота си на образованието, на децата ни и на тяхното бъдеще. Поклон пред Вашия скъп труд и мъжество! ", споделя в приветствието си просветителният министър. 

По думите му, в идващите десетилетия проспериращи ще бъдат високообразованите народи, чиито жители имат познания и умения да се оправят с провокациите на бъдещето и са способни непрестанно да ги надграждат и усъвършенстват. Тези качества се образуват още в ранна възраст от отдадени и способни учители. Затова и учителите са в основата на триумфа и благоденствието на всяко едно общество, декларира министър Галин Цоков в приветствието си.

Той пожелава в него на учителите да бъдат здрави и задоволени, и да се гордеят с достиженията си. " Ние разчитаме на Вас, тъй като Вашите триумфи са триумфи за България! ", споделя просветителният министър.

Общият брой на педагогическите експерти във всички просветителни институции в системата на предучилищното и учебното обучение в България е 92 619. 

От всички тези педагогичен експерти в учебните заведения и в детските градини у нас шефовете са 4299, учителите са 82 785, а другите педагогичен експерти са 5535.

От общия брой, на възраст до 35 години, в това число, са 13 889 педагогичен експерти. Това е 15 % от общия брой. 

Данните на МОН демонстрират, че от общия брой учители 2 % са работещите пенсионери.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР