Учителите от ОУ Капитан Петко войвода във варненския квартал Галата,

...
Учителите от ОУ Капитан Петко войвода във варненския квартал Галата,
Коментари Харесай

Бавят с месеци заплатите на учители във варненско училище

Учителите от ОУ " Капитан Петко челник " във варненския квартал " Галата ", от години получават заплатите си със закъснение. Това стана ясно по време на вчерашното съвещание на Комисията по " Наука и обучение " към Общинския съвет в морската столица, съобщи кореспондент на Moreto.net.

По думите на шефа на общинското обучение Лилия Христова, всяка година по това време учебното заведение в Галата се дофинансира, защото учителите би трябвало да си получат заплатите.

Тя уточни, че Общината реализира сериозен надзор върху разпределението на бюджетите на шефовете на просветителните институции, както и по линия на груповия трудов контракт, само че администрирането се ръководи от Регионалното ръководство на образованието. В края на годината се получава по този начин, че учебни заведения с идентичен брой възпитаници във Варна се оправят с наличните средства, а други не.

" Нито учителите, нито учениците са отговорни. Трябва да си останат да учат в Галата, тъй като това е знаково учебно заведение. Трябва да го съхраним с цената на всичко ", съобщи Христова и акцентира, че към днешна дата парите на учителите към този момент са преведени.

Междувременно съветниците от Комисията по " Наука и обучение " утвърдиха да бъдат дофинансирани с близо 138 000 лева слети и маломерни паралелки в 6 варненски учебни заведения. Това са СУ " Любен Каравелов ", СУ " Пейо Яворов ", СУ " Елин Пелин ", ОУ " Капитан Петко челник ", ОУ " Св. Климент Охридски " в с. Константиново и ОУ " Иван Вазов ".

/moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР