Учители и родители в столичното 43 Основно училище готвят протест

...
Учители и родители в столичното 43 Основно училище готвят протест
Коментари Харесай

Учители и родители готвят протест в столично училище заради психически тормоз

Учители и родители в столичното 43 Основно учебно заведение готвят митинг поради тормоз по техни думи от родителите на трима възпитаници, заяви Българска национална телевизия. Напрежението продължава с месеци. До момента са сезирани няколко институции. Те упорстват да се срещнат с и.ф. основен прокурор. Причината са десетки сигнали, които са подавани до разнообразни институции, от родителите на трите деца, поради написани забележки. Единият от тях е прокурор, което съгласно управлението на учебното заведение, води до натиска над тях.

" Конфликтът стартира още предходната година. Вече година и половина сме в един извънредно под напрежение миг, в който цялата ни учебна общественост, родители и възпитаници страдат от прочувствен тормоз, който се постанова от едни съответни три фамилии върху нашата институция ", съобщи в " Денят стартира " Татяна Николова, преподавател по БЕЛ.

По думите й фамилиите изпращат непрекъснато " тъжби от скалъпени неистини и лъжливи обвинявания без никакви учредения и обстоятелства ".

" Проблемът стартира, че си разрешихме като институции, като преподаватели, да наложим санкция-забележка на три от децата за надменно държания, за нарушаване на правилника на учебния ред ", споделя преподавателят по БЕЛ.

До момента има 30 тъжби, подадени против учебното заведение, само че в тях по думите на Татяна Николова " няма грам правота ". Именно те провокират поредност от инспекции от разнообразни институции в учебното заведение. В констативните протоколи е записано, че няма нарушаване на активността на учебното заведение и на управлението.

" Нашите претенции са: среща с основен прокурор, цялостно и обективно следствие на контакти и зависимости и инспекция за корист със служебно състояние по жалбите против учебното заведение ", съобщи Сема Златкова, преподавател начален стадий и ръководител на синдикалната организация към Подкрепа в 43 ОУ.

Според нея се цели очерняне името на учебното заведение, а " цялата общественост на 43 ОУ няма да го разреши ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР