Училищният район в Ню Джърси постига споразумение за 9,1 милиона долара със семейство на тийнейджър, починал от самоубийство

...
Бележка на редактора: Ако вие или някой, когото познавате, се
Коментари Харесай

Бележка на редактора: Ако вие или някой, когото познавате, се борите със суицидни мисли или проблеми с психичното здраве, моля, обадете се на Националната телефонна линия за предотвратяване на самоубийства на телефон 988 (или 800-273-8255), за да се свържете с обучен съветник или посетете сайта на NSPL.

Училищен район в Ню Джърси се съгласи да плати 9,1 милиона долара на семейството на момиче, което се самоуби след като е било тормозено в училище, каза адвокатът на семейството.

Споразумението идва, след като през 2018 г. Даян и Сет Гросман съдят училищния район на град Рокауей, твърдейки, че въпреки многократните оплаквания администраторите на средното училище Copeland не са направили достатъчно, за да предотвратят смъртта на дъщеря им.

Дванадесетгодишната Малори Гросман посегна на живота си през юни 2017 г., след като беше тормозена в училище и кибертормоз от съученици през цялата учебна година чрез текстови съобщения и съобщения в Snapchat, според делото, заведено във висшия съд на Ню Джърси.

CNN се свърза с училищния район на град Рокауей за коментар относно споразумението, което беше постигнато в съда в сряда.

Това е най-голямото селище за тормоз в историята на Ню Джърси, каза адвокат на семейство Гросман, Брус Нагел, пред CNN.

bullying STOCK Serhii/Adobe Stock

„Това селище трябва да изпрати силен сигнал до училищата в цялата страна, че тормозът е епидемия и училищата имат отговорност да защитават нашите деца“, каза Нагел.

„Сет и аз сме доволни от споразумението, готови да оставим тази част зад гърба си и да продължим напред, продължавайки да даваме гласа си на епидемията, която краде бъдещето на нашите деца“, каза Даян Гросман в изявление. „Надяваме се, че всички училища, (Образователни съвети) и администратори ще разгледат текущите си политики и ще направят необходимите промени, за да защитят всички ученици, тъй като това се отнася до тормоза и кибертормоза.“

Проблемът с тормоза в училищата придоби нова динамика след възхода на социалните медии, казват експерти.

„Преди социалните медии може да е имало неприятно взаимодействие в училище и това е най-вече мястото, където всичко спира“, Ники Пагано, лицензиран клиничен социален работник в Шарлот, Северна Каролина, каза по-рано пред CNN. „Сега това взаимодействие се пренася и у дома и е неизбежно. Вместо един човек да ви накара да се почувствате зле, може да има нещо публикувано онлайн и връстниците може да виждат или дори да „харесват“ тази публикация.“

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи предприе мерки за справяне с проблемите с тормоза в училищата. През януари 2022 г. той подписа мярка, наречена „Законът на Малори“, изискваща от училищните райони да предоставят конкретни последствия в политиките за борба с тормоза за ученици, които тормозят или малтретират съученик, според законодателния орган на щата Ню Джърси.

Мишел Икар от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР