Училището за музикален театър отбелязва края на втория си семестър

...
Училището за музикален театър отбелязва края на втория си семестър
Коментари Харесай

Училището за музикален театър кани на премиера на Следващият

Училището за музикален спектакъл отбелязва края на втория си учебен срок със спектакъла “Следващият ” из “Хрониките на следователя ” по текстове на Реймон Кьоно и песни от известни мюзикъли на сцената на Сити Марк Арт Център на 21 януари от 19.30 часа.

Чрез изразните средства на мюзикъла, артистите от Училището за музикален спектакъл описват една колкото елементарна, толкоз и невероятна история, в която действителност и мистика се преплитат в игра на въображението…



Какво бихме могли да преживеем в това по този начин атрактивно и цялостно с изненади място, наречено “градски превоз ”? Отегчени водачи, изнервени пасажери, безлични тълпи от забързани хора… поредност от спирки… глупави спорове… сиво всекидневие … А може би нещо извънредно ненадейно?

Първото по рода си Училище за музикален спектакъл в България е учредено с концепцията да построява, развива и осъществя дебютиращи актьори, да надгражда уменията и да акцентира характерността на експертите в областта на театралните изкуства.



Движещата мощ зад учебното заведение е Даниела Станкова - научен музикант и дълготраен учител по вокално майсторство, основател на Училище за артисти “D Stars ” и “Star Camp ” - Летен лагер за надарени деца с устременост към мюзикъла.

Даниела Станкова е вокален възпитател на спектакъла " Следващият ", режисьор е Христина Ангелова, хореограф е Петър Герзилов, асистенти са Виктор Ибришимов и Моника Иванова.



Даниела Станкова е създател и началник на Училището за артисти " D Stars " и Училището за музикален спектакъл

В постановката вземат участие Мирослава Бурнева, Снежина Рангелова,
Мариета Драгиева, Дариа Стоянова, Миа Боева, Валентина Станкова,
Росица Павлова и Яна Бахчеванова и със специфичното присъединяване на
Петър Герзилов в ролята на следователя.

В „ D Stars “ се учат поп и джаз пеене, солфеж и пиано. Даниела Станкова e притежател на голям брой влиятелни награди, тя избира достиженията на учениците й да приказват сами за себе си. Системата й на преподаване е неповторима по рода си в България, съчетавайки както добре познати международни практики, по този начин и персонален жанр на преподаване, смесен с самостоятелен метод към всеки реализатор.

В последните 13 години Даниела Станкова работи с професионални артисти, грижейки се за тяхното вокално развиване, а през 2021 година е поканена да бъде вокален възпитател на първата българска джаз опера “Вечеря в Манхатън ”, композирана от Любомир Денев и под режусарата на Бойко Илиев. Всичко това спомага за съзряването и раждането на концепцията за нов тип учебно заведение, което да образова и възпитава в правилата на музикалния спектакъл.

Даниела Станкова оглавява и катедрата за поп и джаз пеене в професионалната гимназия " АКАТАМУС " - Академия за танци и музика.



Програмата в Училището за музикален спектакъл включва образование по вокално майсторство за музикален спектакъл с учител Даниела Станкова, актьорско майсторство с преподаватели Христина Ангелова и Моника Иванова, актьорско майсторство посредством ария с учител Виктор Ибришимов и танцово изкуство с учител Петър Герзилов.

Както и майсторски класове и спомагателни модули водени от експерти в сферата, като актьорите Гергана Стоянова и Симеон Владов и оперната певица Ивелина Томова. Разделена е на няколко равнища, като всяко равнище е с дълготрайност една образователна година и се състои от два семестъра по 4 месеца. В края на равнището артистите показват заключителен мюзикъл на сцена пред аудитория.



Даниела Станкова има вяра, че всеки носи в душата и сърцето си изкуството. " Да се развива творчеството на децата, да се научат да владеят гласовете и телата си " - това е по думите на надарения и деятелен вокалния възпитател и създател на Училището за звезди „ D Stars “ и на Училището за музикален спектакъл концепцията за присъединяване на деца и младежи в сходен жанр артистични занимания.

През 2022 година по самодейност на Даниела Станкова бяха проведени няколко забележителни спектакъла и музикални събития, в които участваха преподаватели от двете учебни заведения, както и нейни ученици. Голям интерес през предходната година провокираха концертът " Прошепнати фантазии ", отдаден на песни, композирани от маестро Александър Бръзицов, музикалния театър „ Джазът е обич! “, който посредством красива музика споделя историята на джаза и демонстрира благотворното му влияние върху индивида и обществото.

През лятото учениците от Училището за артисти D Stars и Училището за музикален спектакъл изнесоха още два музикални празника - “Един джаз ден ” на Лятната сцена в Борисовата градина и концерт в Кино " Кабана ".

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР