Училищен автобус самокатастрофира и падна в канавка край пътя. Инцидентът

...
Училищен автобус самокатастрофира и падна в канавка край пътя. Инцидентът
Коментари Харесай

Училищен автобус самокатастрофира и падна в канавка на вході на село Горна Кремена

Училищен рейс самокатастрофира и падна в канавка край пътя. Инцидентът е станал във вторник следобяд на входа на мездренското село Горна Кремена.

 

За благополучие, вътре не е имало възпитаници, само че все пак фамилиите са обезпокоени за живота на децата си. Автобусът извършва и училищен курсове, работи като градска линия.

 

На идване от по-далечно село водачът изгубил ръководство по надолнище и навлязъл в насрещното придвижване, пресякал и предницата вдлъбнат в канавка.

 

Пострадали няма. Според локалните поданици обаче водачът е разсеян и когато вози техните деца на учебно заведение.

 

„ Притесненията ми идват от водача, не го познавам, само че децата споделят, че той злоупотребява с алкохол, пуши, до момента в който ги кара. Освен възпитаници този рейс кара и дребни деца за детската градина. Кара на отворени порти, на отворен прозорец. Понякога децата няма къде да седнат. Условията в самия рейс са мизерни. Обърнахме се към общината, към шефа на учебно заведение, към нейната класна, всеки си трансферира топката “, разяснява пред bTV Велизар, чиято щерка всеки ден пътува с рейса.


Николина има дете, което върви на детска градина. Тя го кара с персоналния си автомобил.

„ За мен не е обикновено в 21-ви век по този метод да се транспортират деца – от детска градина и от учебно заведение. Това не е чувал с картофи. Чувам от други майки по какъв начин водачът е коментирал, не е вземал заплата от шест месеца и не го интересуват нашите деца. Не може един учебен рейс да минава през всички деца и в него да се качват всевъзможни жители, с цел да слязат до Мездра “, разяснява дамата.

 

Въпреки че има избран час за прекосяване, дребните деца от време на време чакат по 20-30 минути в студа.

 

Според Цветан водачите би трябвало да получават постоянно заплатите си.

„ Когато рейсът първия път катастрофира, безобразието продължи. На идващия ден пристигна, качи децата и не обърна тук, а продължи през мост, който е затворен за придвижване “, сподели още той.

 

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов подсигурява, че от понеделник този водач въобще няма да се движи по линията и ще има ново предопределение. Направени инспекции демонстрират, че той не използва с алкохол.

Шофьорът на рейса отхвърли коментар. А родителите споделят, че в случай че той не бъде заменен, ще провеждат митинг.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР