Училищата няма да изискват задължителната медицинска документация за учениците в

...
Училищата няма да изискват задължителната медицинска документация за учениците в
Коментари Харесай

Няма да се изискват медицински картони от децата за новата учебна година |

Училищата няма да изискват наложителната здравна документи за учениците при започване на образователната година.

Това съобщи през днешния ден здравният министър Костадин Ангелов. Родителите обаче ще би трябвало да попълнят декларация, че децата не са били в контакт със заразно заболели.

" Няма да желаеме записка за постъпване в учебно заведение, а декларация, в която да бъде разказано дали детето е имало контакт с хора със съществени болести или не ", изясни министър Ангелов.

За децата от детските градини условията също са съобразени със обстановката. По думите на здравния министър проучвания ще вършат единствено тези, които са новопостъпили в детските градини и в детските ясли, и тези, които са отсъствали повече от два месеца от занятия, защото това е медицински оправдано, " с цел да се изчистят оптимално вероятните опасности в тази обстановка ", сподели проф. Ангелов.

По-рано беше обявено, че ще отпаднат проучванията в градините след 2-месечно неявяване, с изключение на за новопостъпващите деца. При постъпване в детско заведение трябваше да се показват резултати от кръвни проучвания и проучвания за чревни паразити.

Министърът оповести ограниченията при откриването на изложбата " Добрата дума лекува ", самодейност на Българския лекарски съюз. Фотоизложбата се провежда за трети път и показва фотографии на лекари с техните пациенти. Домакин на изложбата е Военномедицинска академия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР