Училища в Израел, Обединеното кралство и САЩ съветват родителите да

...
Училища в Израел, Обединеното кралство и САЩ съветват родителите да
Коментари Харесай

Родителите са призовани да изтрият акаунтите на децата си в социалните медии преди възможни израелски видеоклипове със заложници

Училища в Израел, Обединеното кралство и Съединени американски щати поучават родителите да изтрият приложенията за обществени медии на децата си заради опасения, че бойци на Хамас ще излъчат или разпространят смущаващи видеоклипове на заложници, които са били хванати през последните дни.

Асоциацията на родителите на учебно заведение в Тел Авив съобщи, че чака видеоклипове на заложници, които „ просят живота си “ да се появят в обществените медии. В известие до родителите, споделено с CNN от майка на деца в гимназия в Тел Авив, асоциацията изиска родителите да отстранен приложения като TikTok от телефоните на децата си.

„ Не можем да позволим на децата ни да гледат тези неща. Също по този начин е мъчно, също така – невероятно – да се съдържа цялото това наличие в обществените медии “, съгласно асоциацията на родителите. „ Благодарим ви за разбирането и съдействието. “

Хамас предизвести, че ще разгласява убийства на заложници в обществените медии, в случай че Израел нападне хора в Газа без предизвестие.

Има спомагателни опасения, че терористите ще експлоатират логаритмите на обществените медии, с цел да насочат съответно такива видеоклипове към почитатели на еврейски или израелски авторитетни лица в опит да водят психическа война против израелци и евреи и техните поддръжници в международен мащаб.

По време на нападението в събота въоръжени бойци на Хамас се изсипаха над мощно укрепената граница с Израел и взеха към 150 заложници, в това число офицери от израелската войска, назад в Газа. Изненадващите офанзиви убиха минимум 1200 души, съгласно израелските отбранителни сили, и раниха хиляди други.

Откакто Израел стартира въздушни удари против палестинския анклав в събота, минимум 1055 души са били убити в Газа, в това число стотици деца, дами и цели фамилии, съгласно палестинското министерство на опазването на здравето. Според него още 5184 са били ранени към сряда.

Дим се издига след израелски удари по пристанището на град Газа, Газа, 10 октомври 2023 година REUTERS/Mohammed Salem TPX ИЗОБРАЖЕНИЯ НА ДЕНЯ Дим се издига след израелски удари по пристанището на град Газа, Газа, 10 октомври 2023 година REUTERS/Mohammed Salem TPX ИЗОБРАЖЕНИЯ НА ДЕНЯ Мохамед Салем/Ройтерс

Тъй като войната продължава, някои еврейски учебни заведения в Съединени американски щати също молят родителите да не споделят свързани видеоклипове или фотоси, които могат да се появят, и да попречат на децата – и на себе си – да ги гледат. Училищата също по този начин поучават членовете на общността да изтрият своите приложения за обществени медии през това време.

„ Заедно с други дневни еврейски учебни заведения ние предизвестяваме родителите да деактивират приложенията за обществени медии като Instagram, X и Tiktok от телефоните на децата си “, написа шефът на учебно заведение в Ню Джърси в имейл. „ Графичната и постоянно подвеждаща информация тече свободно, засилвайки страховете на нашите възпитаници. … Родителите би трябвало да разискват заплахите от тези платформи и да питат децата си всеки ден какво виждат, даже в случай че са изтрили най-нефилтрираните приложения от телефоните си. “

Друго учебно заведение в Обединеното кралство сподели, че е поискало от учениците да изтрият приложенията си за обществени медии по време на заседание по сигурност.

TikTok, Instagram и X – по-рано прочут като Twitter – не дадоха отговор неотложно на настояванията за коментар по отношение на това по какъв начин се борят с увеличението на видеоклиповете, оповестени онлайн, и за коментар по отношение на учебните заведения, които молят родителите да изтрият тези приложения.

Но X сподели, че на своята платформа има нарастване на ежедневните дейни консуматори в зоната на спора и неговите екипи за ескалация са „ работили против десетки хиляди изявления за шерване на графични медии, насилствена тирада и омразно държание “. Той не отговори на искане за спомагателен коментар или дефиниране на „ деяние “.

„ Също по този начин продължаваме да следим самодейно за антисемитска тирада като част от всичките ни старания “, сподели екипът по сигурност на X. „ Освен това предприехме дейности за унищожаване на няколкостотин акаунта, опитващи се да манипулират настоящи тематики. “

Компанията добави, че остава „ лазерно фокусирана “ върху използването на разпоредбите на уеб страницата и подсети на потребителите, че могат да лимитират сензитивните медии, които могат да срещнат, като посетят опцията „ Съдържание, което виждате “ в Настройки.

И въпреки всичко дезинформацията продължава да се популяризира в обществените медийни платформи, в това число X.

Публикация, прегледана повече от 500 000 пъти – с хаштаг #PalestineUnderAttack – твърди, че демонстрира свален аероплан. Но клипът беше от видеоиграта Arma 3, както по-късно беше маркирано в „ записка на общността “, приложена към обявата.

Друго видео, за което се твърди, че демонстрира израелски генерали, откакто са били хванати от бойци на Хамас, е гледано повече от 1,7 милиона пъти до понеделник. Видеото обаче демонстрира задържането на сепаратисти в Азербайджан.

Във вторник Европейският съюз предизвести Илон Мъск за „ санкции “ за дезинформация, популяризирана на X на фона на войната Израел-Хамас.

Европейски Съюз също по този начин осведоми основния изпълнителен шеф на Meta Зукърбърг в сряда за скок на дезинформация в неговите платформи – които включват Фейсбук – и изиска компанията да отговори в границите на 24 часа с това по какъв начин възнамерява да се бори с казуса.

В история в Instagram във вторник Зукърбърг назова офанзивата „ чисто зло “ и сподели, че фокусът му „ остава върху сигурността на нашите чиновници и техните фамилии в Израел и района “.

Елиът Готкин от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР