Училища и читалища в Пловдив и региона, както и индивидуални

...
Училища и читалища в Пловдив и региона, както и индивидуални
Коментари Харесай

Кампанията Дари книга на приятел по света продължава до на...

Училища и читалища в Пловдив и района, както и самостоятелни донори се включиха интензивно в благотворителната акция " Дари книга на другар по света ", проведена от съдружие „ Общество на смяната Пловдив “. Тя започва този месец като концепцията е " деца от всяка възраст " да изпратят на други деца в български учебни заведения по целия свят книжки. 

До момента са събрани повече от 60 книги, които се приготвят да бъдат изпратени на българските неделни учебни заведения зад граница. Ръководството на ОУ „ Петър Берон “ в Пловдив предложи книгите да се надписват от донорите с обръщение до техните приятелчета в чужбина, а искащите да оставят и контакт за преписка. ОУ „ Петър Берон “ и читалището в с. Труд са измежду новите места, присъединили се в акцията.

Събирането на книгите ще продължи до 2 декември 2022. Организаторите плануват те да се изпратят като коледни дарове за учениците от разнообразни възрасти, посещаващи неделните учебни заведения. Библиотеките ни по света ще се обогатят с нови български книги и стотици деца ще осъществят контакти с другари в разнообразни точки на света посредством обичаните си четива. Предвижда се продължение на концепцията посредством културни начинания за основаването на трайни партньорства сред учебни заведения и библиотеки за образуване на следващи обмени на концерти, театрални постановки и други

Това не е единствената дарителска самодейност на съдружие „ Общество на смяната Пловдив “. На неговата страница не престават да се набира средства в помощ на сляпо-глухите в България. Средствата са нужни за хонорари за една година на двама експерти, които организират образованието и социализацията на хората с двойни сензорни увреждания в „ Национална асоциация на сляпо-глухите в България “.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР