Ученията по линията на НАТО ще продължат и днес, въпреки

...
Ученията по линията на НАТО ще продължат и днес, въпреки
Коментари Харесай

Продължават ученията на НАТО в Чешнегирово, въпреки инцидента

Ученията по линията на НАТО ще продължат и през днешния ден, макар трагичния случай от през вчерашния ден със умрял парашутист. Това стана ясно от думите на кмета на Чешнигирово - Христо Атанасов пред bTV.

Военен от Канада загуби живота си по време на учението. Парашутистът почина при всеобщ скок край Пловдив. Трима други задгранични военни са ранени и са в болница. В учението не вземат участие български прашутисти и специфични елементи. Страната ни дава само терена за него.
Американски военни: Операции като тази в Пловдивско са от най-рисковите От тримата ранени бойци единствено един остава в пловдивската болница с по-сериозни контузии
Остава тежко положението на американския военнослужещ настанен в университетската болница „ Свети Георги” в Пловдив, по неофициална информация.

Хората от Чешнегирово са били предизвестени, че ще се прави всеобщ боен десант, посочи кметът Христо Атанасов. По думите му учението е почнало след среднощ с прехвръкване на хеликоптер. Хвърлянето на парашутистите е почнало към 01,30 ч.

Два огромни самолета са изхвърлили първо контейнери, а по-късно парашутисти, уточни още кметът на Чешнегирово.

Български и американски офицери са донесли разяснителни материали, които са били разлепени в селото, с цел да бъде предизвестено популацията. Летището не действа от 20 години, на него се организират единствено учения, посочи Христо Атанасов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР