Учениците ще имат възможност да придобиват нови знания чрез посещения

...
Учениците ще имат възможност да придобиват нови знания чрез посещения
Коментари Харесай

Новата програма на МОН предвижда образователни екскурзии за учениците

Учениците ще имат опция да получават нови познания посредством визити на разнообразни забележителности, музеи, монументи, резервати, исторически комплекси, занаятчийски работилници и други Образователните пътувания ще се провеждат от учебните заведения и ще са с дълготрайност от 2 до 5 дни. Това се планува в новата Национална стратегия на Министерството на образованието и науката „ България-образователни направления “, оповестиха от ведомството. Целта й е децата да получават познания посредством прекарване отвън учебното заведение в действителна среда.

По програмата „ България-образователни направления “ имат право да аплайват държавни, общински, частни, духовни учебни заведения, както и български неделни учебни заведения в чужбина, подпомагани от МОН. Образователните направления могат да включват обекти в разнообразни тематични посоки - история, география, биология, изкуства, екология, архитектура, литература, фолклор и занаяти. Освен посещаване на обекти програмата дава опция и за осъществяване на срещи с изявени персони по време на просветителния маршрут. Идеята е новата стратегия да размени „ Отново дружно “, която беше въведена след пандемията от Ковид-19.

Към българските учебни заведения в чужбина е ориентирана другата нова Национална стратегия - „ Неразказаните истории на българите “. Тя ще даде опция на учениците да обогатят знанията си за България посредством изследователска и проучвателна работа за българското културно-историческо завещание и приноса на актуалните българи за развиване на съответната страна, регион или обитаемо място зад граница.

Проектите на Национални стратегии бяха утвърдени от Отрасловия съветза тристранно съдействие в региона на междинното обучение. Предстои те да бъдат оповестени за публично разискване на интернет страницата на Министерството на образованието и науката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР